İzmit Belediyesi, Avrasya Gençlik Gelişim Derneğinin ortağı olduğu ve Ulusal Ajans tarafından onaylanan Erasmus KA227 ‘Avrupa Folklorik Değerleri Gençlik Çalışmalarını Aydınlatıyor’ Projesi kapsamında 18-30 yaş arasındaki gençlerin katıldığı pilot eğitim etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte, İzmit Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü AB Proje Uzmanı Burak Ergelen tarafından İzmit Belediyesinin projeye katkıları ve Avrasya Gençlik Gelişim Derneği ile imzalanan işbirliği protokolü kapsamında gençler için sunulan proje bazlı Avrupa Hareketlilik fırsatları hakkında bilgi verildi.


Eğitim Videoları İzletildi
Avrasya Gençlik Gelişim Derneği Başkanı Meriç Tarhan, proje ortaklarından İzmit Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İtalya Misano Belediyesi, Almanya WASLA Berlin ve Avrasya Gençlik Gelişim Derneğinin oluşturduğu dört folklorik değerin tanıtımı ve eğitim videolarının gösterimini yaptı. Bu sayede etkinliğe katılan gençlerin farklı kültürel değerleri tanıması ve videolar ile ilgili görüşlerini paylaşması sağlandı.


E-Öğrenme Platformu Oluşturulacak
Proje önerisi olan gençlere, ortaklar tarafından hazırlanan folklorik değerlerin tüm tanıtım ve eğitim videolarına oluşturulacak e-öğrenme platformu üzerinden ulaşabilecekleri bilgisi verildi. Etkinlik, Meriç Tarhan’ın gençlere proje başvurusu oluşturabilecekleri yararlı linkleri tanıtması ve başvuru oluşturma süreçleriyle ilgili bilgi vermesiyle sona erdi.