Gençtürk, “TÜGVA’ya yapılan tahsis hukuka aykırı“


İzmit Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında konuşan CHP İzmit Grup Başkanvekili Nazım Gençtürk, “TÜGVA’ya yapılan tahsis hukuka aykırı“ dedi


İzmit Belediyesinin 2024 yılı Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Fatma Kaplan Hürriyet’in başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısı belediye meclis salonunda yapıldı. Meclis toplantısında 34 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Gerçekleşen meclis toplantısında  önceki dönemlerde AKP’li yönetim tarafından Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) 25 yıllığına tahsis edilen Tepeköy Öğrenci Yurdu ile ilgili yapılan protokolün iptal edilmesi maddesi görüşüldü. Sayıştay raporları ve mahkeme kararı ile usulsüz olduğu tespit edilen protokolün iptaline oy çokluğu ile karar verildi.


“HUKUKA AYKIRIYDI”
Söz konusu madde ile ilgili konuşan CHP İzmit Grup Başkanvekili Nazım Gençtürk, “Burada söz konusu olan bir kurumun isminin değiştirilmesi ya da tahsisin geri alınması değil. Burada hukuka ayrı bir tahsisin iptali söz konusu. Bu TÜGVA’ya da yapılsa yanlıştır. Diğer kurumlara da yapılsa yanlıştır. 25 yıllığına tahsis yapılmış. Biz belediye olarak buraya ne veriyoruz? Ne istedilerse vermişiz. Ama karşılığında hiçbir şey alamamışız. Bu işbirliği değil tahsistir. 


“BABANIZIN MALI İLE YAPMANIZ GEREKİYOR”
Dün dost dediğimiz bugün farklı olabiliyor. Bu tahsis baştan beri hukuka aykırıydı. AKP döneminde yapılan bir kurumu, AKP’li meclis üyeleri istediğine tahsis edebilir anlayışı ile devam edeceksek bunu devletin değil babanızın malı ile yapmanız gerekiyor. Seçilmiş belediye başkanı gerekli kararı verecektir” dedi.