Hürriyet: Çocuk Üniversitesi
ve Çocuk Teknoloji Merkezi kuracağız


Başkan Hürriyet, Proje tanıtım toplantısında çocuklar ve gençler için hayata geçirecekleri çalışmalara dair yaptığı konuşmasında, “Çocuk Üniversitesi ve Çocuk Teknoloji Merkezi kuracağız” dedi


İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet görevde bulunduğu 5 yılı ve gelecek 5 yılda hayata gerçekleştireceği projeleri tanıttı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Hürriyet ‘Çocuklar ve gençlerin belediyesiyiz’ diyerek çocuklar ve gençler için hayata geçirecekleri çalışmalara değindi.


“ÇINAR AKADEMİ BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ”
Başkan Hürriyet konuşmasında, “Çınar Akademi bizim göz bebeğimiz. Artık lise hazırlık kısmımızı da açacağız. Profesyonel bir dershane olarak da hizmet sunmaya devam edeceğiz. Çınar Akademiyi geliştireceğiz ve büyüteceğiz. Çocuk Üniversitesi ve Çocuk Teknoloji Merkezi kurmayı arzu ediyoruz. Bununla ilgili altyapımız ve çalışmalarımız hazır. Bunu da İnşallah bu dönem içerisinde bütün çocuklarımıza kazandırmış olacağız.


ÇİFTLİK OKULU PROJESİ
0-3 yaş arasında çocuğa sahip olan ebeveynlerin oyun kurma becerilerini geliştirmeleri amacıyla mahallelerde oyun aile akademisi kuracağız. Çiftlik Okulu Projemiz var ve bu çocuklar için önemli bir eğitim projesi. Orman Okulu kurmuştuk o çocukların gelişimine çok katkı sunan bir iş oldu. Üreten Türkiye’ye vurgu yapmak adına bir Çiftlik Okulu kuracağız. Çocuklarımıza bu dönem daha fazla neşe verebilmek adına Çocuk Festivali gerçekleştireceğiz.


OYUNBÜS VE OYUNCAK MÜZESİ 
Oyunbüs adını verdiğimiz bir oyun otobüsümüz olacak. Ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerimizde bir oyun otobüsü hizmeti vermek istiyoruz. Güzel bir oyuncak müzesi kuruyoruz. Çocuklar çok seviyorlar oyuncak müzesini. Yeni dönemde güzel bir oyuncak müzesi kente kazandırmak istiyoruz.


“GECE KREŞİ HİZMETİ VERECEĞİZ”
Vardiyalı çalışan anneler için Gece Kreşi uygulaması başlatacağız. Vardiyalı çalışan kadınlar çocuklarını rahatlıkla gece kreşine bırakabilecek. Bu uygulamayı da yeni dönemde başlatacağız. Matematik ve Zeka Oyunları Parkı yapacağız. Biz artık klasik parklardan çok tematik parklar yapıyoruz çocuklarımız için. Matematik ve Zeka Oyunları Parkını çocuklarımızın çok seveceğine inanıyoruz” dedi.