Gençlere seslenen Hürriyet, “Bu şehrin ve ülkemizin yarınısınız”


İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin düzenlediği geleneksel tanışma kahvaltı programına katılarak; “Siz gençlerin düşüncelerine, hayallerine ve potansiyeline çok inanıyorum. Bu şehrin ve ülkemizin yarınısınız” dedi

 


Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, İzmit Belediyesi Dernekler Yerleşkesinde düzenlenen geleneksel tanışma kahvaltı programında bir araya geldi. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in de katıldığı programda ÇYDD Kocaeli Şube Başkanı Meral Dönmez ve KOÜ öğrencileri de hazır bulundu. 


“BU ETKİNLİK BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ
Programda ilk olarak konuşan Başkan Hürriyet, “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kocaeli Şubesini bir araya getiren bu değerli etkinlikte bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Ayrıca Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’mize de teşekkür ediyorum. Her dönem gençleri böylesine anlamlı bir etkinlikle bir araya getiriyor olması gerçekten bizim için de çok kıymetli. 


“CUMHURİYETE DÖRT ELLE SARILMAMIZ GEREKİYOR”
Bu kent gençlik enerjisi daha fazla donatılmalı. Gençlerin fikirlerinizi daha hızlı dile getirebilmesi için sizinle daha sıkı ilişkiler kurmaya çalışıyoruz. Rahmetli Türkan Saylan’ın izinden yapılan çalışmalar gerçekten çok kıymetli. Başta Şube Başkanımız Meral Dönmez olmak üzere ÇYDD yöneticilerine teşekkür ediyorum. Gelecek ışığına sahip için cumhuriyete dört elle sarılmamız gerekiyor. Bunun için hizmet edip borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. 


“BEN DE O SIRALARDA OTURDUM”
Ben de yıllar önce sizler gibi Kocaeli Üniversitesi sıralarında oturdum, Hukuk Fakültesinden mezun olarak avukatlık mesleğime başladım. Hala da yüksek lisans yapıyorum. 2015 yılında, 25. Dönemde Kocaeli Milletvekili olarak seçildim ve 2019 yılına kadar TBMM’de hizmet verdim. 2019 yerel seçimlerinde de İzmit Belediye Başkanı olarak seçildim.


“SİZLERDEN ALDIĞIMIZ FİKİRLERİ HAYATA GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Bizler de İzmit Belediyesi olarak; Bu kentte yaptığımız her çalışmayla, siz gençlerin siyasi bilincini ve toplumsal katılımını artırmayı hedefliyoruz. Genç akıl buluşmaları ile sizlerden aldığımız fikirleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bunlar bir tanesi de kütüphanelerimiz. Kütüphanelerimizi, gençlik merkezlerimizi ve diğer sosyal projelerimizi; sizlere bilgiye erişim sağlamanın yanı sıra, toplumsal meselelere duyarlı bir gençlik yetiştirmek için tasarladık. 


“İKİ TANE KÜTÜPHANE AÇTIK”
Bu bağlamda, gençlerimizin en çok talep ettiği konulardan biri olan kütüphane ihtiyacına cevap vermek için Yunus Emre Kültür Merkezimizde Çetin Emeç Kütüphanesi ve Belsa içerisinde Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi’ni açtık. Her iki kütüphanemiz de modern ve geniş imkanlarla donattık. 2019 yılında da göreve geldiğimizde bir tane bile kütüphanemiz yoktu. Leyla Atakan bu kent ve ülke için çok değerli birisidir. Atakan, bu ülkede tek dereceli sistemde seçilen ilk kadın belediye başkanıdır. Bu kente çok güzel hizmetler yaptı. Belsa Gençlik Sokağında açtığımız Youtube Stüdyosu, gençlerimize kendilerini ifade etme ve yaratıcılıklarını geliştirme fırsatı sunuyor. Profesyonel ekipmanlarla donatılan bu stüdyomuzda, kendi videolarını üretebilirsiniz. 


“GENÇLER İÇİN PROJELER ÜRETTİK”
Ayrıca, İngilizce pratiği yapabileceğiniz Talk and Smile Cafe’mizde, gençlerimizin dil becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Anne Eli ve Aşevi Projemiz kapsamında, üniversite öğrencilerimize Ayazma Kültür Merkezinde her gün ücretsiz bir öğün yemek sunuyoruz. Sarısu Gençlik Kampımızı yenileyerek, gençlerimizin doğa ile iç içe vakit geçirebilecekleri bir alan yarattık. Ayrıca, kentimizin sokaklarını gençlerimizin kullanımına uygun hale getirdik. Çok güzel bir sanat akademisi kurduk. Profesyonel bir kayıt stüdyosu da oluşturduk. İsteyenler buradan ücretsiz olarak yararlanabilir. 


“İZMİT İLKLERİN VE MÜJDELERİN ŞEHRİDİR”
İzmit gerçekten çok güzel ve güzel olduğu kadar da özel bir şehir. Kentimizin tarihine bakacak olursak pek çok önemli değeri, pek çok önemli kişiyi görebiliriz.  Doğu Roma İmparatorluğu’na 46 yıl boyunca başkentlik yaptı İzmit/ Nikomedya dünya tarihinde kendisine gerçekten önemli bir yer buldu. Atatürk’ün ilk ve tek basın toplantısını yaptığı, Cumhuriyeti ilk defa dile getirdiği; kadınların seçme ve seçilme hakkını müjdelediği yer olarak demokrasimizin simge kentlerinden biri oldu. İzmit ilklerin ve müjdelerin şehridir. İnsan potansiyeli anlamında da zengin bir kentte okuyup yaşıyorsunuz. 


“GENÇLERİN POTANSİYELİNE İNANIYORUM”
Tarihimizi, kültürümüzü ve değerlerimizi koruyarak, İzmit’i daha da ileriye taşımak istiyoruz ve bunu gelecekte de başaracak olanlar sizlersiniz. Ben, siz gençlerin düşüncelerine, hayallerine ve potansiyeline çok inanıyorum. Bu şehrin ve ülkemizin yarınısınız. Unutmayın ki, siyasetin kalbi gençlerdedir. İzmit’imiz ve ülkemiz için yapacağınız her katkı, daha da iyi bir geleceğin temelini atacak” dedi.


DÖNMEZ, “400’E YAKIN ÖĞRENCİYE BURS VERİYORUZ”
ÇYDD Kocaeli Şube Başkanı Meral Dönmez ise, “Bugün bize bu fırsatı verdiği için Fatma Başkana teşekkür ediyoruz. Her daim gençlerin yanında olduğunu görüyoruz. Organizasyon için ise yürütme kurulumuza teşekkür ediyorum. 400’e yakın öğrencimize burs veriyoruz. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Programın sonunda Dönmez, Başkan Hürriyet’e katkılarından dolayı plaket takdim etti.