İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı “Doğa Eğitim Kampüsü Projesi” kapsamında; Orman okulları alternatif eğitim yaklaşımını konu alan eğitmen eğitimleri başlıyor. 10-21 Temmuz tarihleri arasında başvuruları kabul edilecek olan eğitmen eğitimlerine Kocaeli’de Kamu kurumlarında görev yapan anaokulu ve ilkokul öğretmenleri kabul edilecek. 


EĞİTİM 3 GÜN SÜRECEK
Eğitim 2-3-4 Ağustos tarihlerinde İzmit Belediyesi Sarısu Gençlik Kampında, 3 gün süre ile teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecek. Eğitimlerde İzmit Belediyesi Orman Okulu eğitmenleri okul öncesi Öğretmeni Esra Gündüz ve Peyzaj Y. Mimarı Harika Taze, öğretmenlerle bir araya gelecekler. 


BİRÇOK UYGULAMAYA YER VERİLECEK
Doğayı, süreç içinde deneyimleyerek öğrenmeyi destekleyen eğitim yaklaşımında, Doğa Temelli Öğrenme ve Ekolojik Yaklaşımlar, Ekofobi, Risk Analizleri Ve Yönetimi ile Ormanda Bir Gün Planlaması ve Doğayı Sınıfa Taşımak konuları ele alınacak. Programda doğa temelli öğrenmeyi ve erken yaşta ekoloji öğretimini destekleyen birçok uygulamaya da yer verilecek. 


DENEYİMLER PAYLAŞILACAK
İzmit belediyesi Doğa Eğitim Kampüsü Orman Okulu modelinin aktarılacağı eğitimlerde, öğretmenlere uygulama süreçlerinde çocukların gelişim alanlarına olan olumlu etkileri ve ekolojik öğrenimlerin nasıl desteklendiği ile ilgili deneyim paylaşımlarında bulunulacak.