İzmit Belediyesi eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve gençlerin gelişimlerine katkı sunmak adına eğitim alanındaki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Sarıyer Belediyesi tarafından 2015 yılında eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına kurulan ve marka olan Sarıyer Akademinin aynısı İzmit Belediyesi tarafından Çınar Akademi olarak İzmit halkının hizmetine sunuldu. 


GENÇLER VE AİLELER İÇİN BİR UMUT OLDU
Akademi ilk mezunlarını geçtiğimiz gün verdi. Çınar Akademi kaliteli eğitim hizmetiyle 1 yıl gibi kısa bir sürede kentin marka eğitim kurumlarından birisi olmayı başardı. İzmit Belediyesinin eğitime destek projesi üniversiteye yerleşmek isteyen dezavantajlı öğrenciler için adeta bir umut oldu. Veliler de öğrenciler de verilen eğitimden oldukça memnun. 


ÜCRETSİZ OLARAK HİZMET VERİYOR
Mehmet Ali Paşa Mahallesi Demokrasi Bulvarı No: 71 adresinde ücretsiz olarak hizmet veren Çınar Akademi Kurum Kabul Sınavıyla gençleri bünyesine katıyor.  Kurum Kabul Sınavını başarıyla tamamlayan öğrenciler, tecrübeli ve alanında uzman eğitmen kadrosu ile hayallerine ulaşmak adına çalışmalarını gerçekleştiriyor. İzmit Belediyesi Çınar Akademi’de Biyoloji, Coğrafya, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Türkçe ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) branşlarında öğretmenler istihdam ediliyor.