Binlerce İzmitli Zafer Kortejinde gururla yürüdü


Hürriyet: 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!


İzmit Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında binlerce İzmitlinin katıldığı Zafer Korteji gerçekleştirdi


İzmit Belediyesi her sene olduğu gibi bu sene de 30 Ağustos Zaferini doyasıya kutladı. İzmitliler Belsa Plaza önünde buluşarak Zafer Korteji gerçekleştirdi. İzmit Belediyesi Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar zafer şarkıları eşliğinde Kent Meydanına yürüdü. 


GENİŞ KATILIM
Korteje Başkan Hürriyet’in yanı sıra İYİ Parti İl Başkanı Nusret Acur, Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, Saadet Partisi İzmit İlçe Başkanı Murat Karaturp, Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ramazan Kumsar, Gelecek Partisi İzmit İlçe Başkanı Önmer Uçar, siyasi parti yöneticileri  ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


“MİLLİ BAYRAMLAR BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”
Kortej öncesi belediye önünde toplanan kalabalığa hitap eden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet şu ifadeleri kullandı; “Milli Bayramlar bizim için çok özel. Milli Bayramlar bizim için dayanışma, kentlilik bilinci, halkımızın zafer coşkusunu özgürce kutlayabildiği zamanlardır. İzmit Belediyesi olarak tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte Milli Bayramlarımızı en üst düzeyde, özgürce, yan yana kutlayabilmek için büyük emek veriyoruz. Bu anlamlı günleri daha da değerli hale getiren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 


“BU VATANI BİZE VATAN YAPTILAR”
Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun en önemli taşı, özgürlüğün, bağımsızlığın, esarete başkaldırışın, Türk Milletinin cesaretinin muhteşem tezahürü ve Büyük Taarruz’dan başlayan muhteşem bir zaferin en önemlilerinden birisi 30 Ağustos Zafer Bayramımızdır. Başta tek ve ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bütün silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin hepsini şükran, minnet ve rahmetle anıyorum. Onlar bu vatanı bize vatan yaptı. 


“ATATÜRK’ÜN YOLUNDAN GİDİYORUZ”
Gözlerini hiçbir şeyden sakınmayan ve hayatını ortaya koyan, özgürce yaşamamıza önderlik eden büyük lider ve şehitlerimize çok şey borçluyuz. Onlar bize vatan armağan ettiler. Bizde onların bıraktığı ışığı daha fazla aydınlatabilmek için var gücümüzle onların izinden devam ediyoruz. Büyük liderin ışığı hep yolumuzu aydınlatıyor ve aydınlatmaya devam edecek. Milli Bayramları her zaman daha büyük coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”


“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
İYİ Parti İl Başkanı Nusret Acur ise konuşmasında, “Türk Milletinin en önemli milli bayramlarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramınızı tebrik ediyorum. Özellikle unutturulmaya çalışılan bu milli bayramları sağ olsun değerli başkanımız hatırlatıp yaşatılmasına olanak sağlıyor. Kıymetli belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Burada olmaktan onur ve şeref duyuyorum” dedi. 


“KALİTE İZMİT’TE YAŞAMIN BİR PARÇASI OLDU”
Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, “Bağımsızlığımızın sembolü olan 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Kalite İzmit için bir tesadüf değil, kalite İzmit için yaşamın bir parçası olabilir demiştik. İzmit için kalite gerçekten yaşamın bir parçası oldu. Bir İzmitli olarak düşünüyoruz artık bir sonraki bayrama hangi değerli sanatçı gelecek diye. Bunu sağlayan Fatma Hanıma teşekkür ediyorum” diye konuştu. 


“GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE TARİH YAZACAĞIZ”
Saadet Partisi İzmit İlçe Başkanı Murat Karaturp, “Böyle bir etkinliği hayata geçirdiği için başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür ediyorum. Tarihimiz boyunca kahraman bir neslin torunlarıyız. Geçmişte tarih yazmıştık. Bugün de tekrardan tarih yazacağız. Korteje katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.