4 yaşındaki Aybars’ın annesinden
Başkan Hürriyet’e Kısa Mola teşekkürü


“Oğlum bu merkezi çok seviyor”


İzmit Belediyesi Kısa Mola Merkezi’ne özel gereksinimli çocuğunu bırakarak hem çocuğunun sosyalleşmesi hem de kendine vakit ayırma imkanını yakalayan veli Ebru Duman, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür etti 


Kalbe değen işlere imza atan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kuruçeşme Yaşam Merkezi’ndeki Kısa Mola Merkezi’nde çocuklar ile bir araya geldi. Özel gereksinimli çocuklar ve Başkan Hürriyet, birlikte oyunlar oynayarak keyifli anlar yaşadı. Çocuğu Kısa Mola Merkezi’nden faydalanan velilerden Ebru Duman, Başkan Hürriyet’e hizmetten duyduğu memnuniyeti anlattı. 


“OĞLUM GELDİĞİNDE GİTMEK İSTEMİYOR”
Kısa Mola Merkezi’nde sosyalleşme imkânı yakalayan 4 yaşındaki Aybars Duman’ın annesi Ebru Duman, Başkan Hürriyet’e teşekkür etti. Duman, “Bize sağladığınız bu hizmet çok kayda değer. Biz annelere 2 saat de olsa bir kısa mola tanımanız. Çok duygulanıyorum bu konuda. İşlerimizi hallediyoruz. Evde bazen dinleniyoruz. Çocuklarımız burada bir şeyler öğreniyor. Benim oğlum geldiği zaman gitmek istemiyor. Bütün gün kalmak istiyor. Çok hoşuna gidiyor.


“BURAYI KURDUĞUNUZ İÇİN YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Çok sağ olun. Allah razı olsun. Çok faydası oluyor. Öğretmenlerimiz de çok güzel destek oluyorlar. Burayı kurduğunuz, bu ekibi sağladığınız için çok teşekkür ederim. Haftada 2-3 gün getiriyorum. Her gün getirsem sıkılmaz. Oğlum Aybars burayı çok seviyor. Özel gereksinimli çocuğa sahip olan ailelere böyle bir imkân sunduğunuz için yürekten teşekkür ediyorum. Bu dönemde sizleri tekrar görmek istiyoruz” dedi.


HÜRRİYET, “ÇOCUKLAR BİZİM KIYMETLİMİZ”
Başkan Hürriyet, “Çocuklar bizim kıymetlimiz. Onlar mutlu olsun bize yeter. Etrafınıza da söylerseniz daha çok aile yararlanabilir. Sizin paranızla size hizmet ediyoruz. Kısa Mola Merkezi’ni tam da sizin dediğiniz gibi biraz nefes alabilmeniz, kendinize vakit ayırabilmeniz, çocukları güvenli bir yere bırakabilmeniz için hayata geçirdik. Sizlere fayda sağladığını görmek çok güzel” ifadelerini kullandı.


KISA MOLA MERKEZİ’NE BAŞVURU İÇİN
Kısa Mola Merkezi’nde; zihinsel, bedensel, görme ve işitme engelliler, otizmli, down sendromlu ve öğrenme güçlüğü olan farklı engel türüne sahip bireylerle eğitimler devam ediyor. İnce ve kaba motor becerileri, el göz koordinasyonu aktiviteleri, okuma yazma becerileri, matematik becerileri, gelişimsel dil, fiziksel, bilişsel, ruhsal ve sosyal hayata yönelik birçok çalışma özel eğitim öğretmenlerince sistemli ve programlı bir şekilde yürütülüyor. Vatandaşlar başvuru için; kisamola.izmit.bel.tr adresinden kayıt oluşturabilir.