İzmit Belediyesinin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği; geleceği inşa edecek yeniliğe açık, sorgulayan, yaratıcı çocukların yetiştirildiği Yeşilova Çınar Çocuk Evi ikinci mezunlarını verdi. Mezuniyet töreninde Jüpiter, Venüs, Merkür, Mars, Dünya ve Neptün sınıfları yılsonu gösterileriyle büyük beğeni topladı. Yıl boyunca gösterdikleri başarı ve emeklerin göstergeleri olan karnelerini miniklere İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet takdim etti. Öğrencilerin mezuniyet heyecanı yaşadığı programda veliler de coşkulu ve duygulu anlar yaşadılar. Çocuklar mezuniyet plakalarını kütüğe hep birlikte yerleştirdiler. 


HÜRRİYET, “ÇOK EMEK VERDİK”
Çınar Çocuk Evi’nin 2’nci mezuniyet töreninde gururlu ve onurlu olduklarını ifade eden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “2022-2023 eğitim yılının sonunu kutlamak ve Yeşilova Çınar Çocuk Evi’nden mezun olan sevgili evlatlarımızı onurlandırmak için bir araya geldik. Bizim için Çınar Çocuk Evleri eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına çok önemsediğimiz ve hayata geçirmek için çok fazla emek verdiğimiz projelerimizden bir tanesiydi. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana ilk başladığımız iş kreşlerdi. 


“ÖĞRETMENLERİMİZİN MÜTHİŞ KATKISIYLA”
Yeşilova Çınar Çocuk Evi de bu kreşlerin ilkiydi. Ne yazık ki mecliste çoğunluğumuzun olmaması sebebiyle kreş müdürlüğü kurulması talebimiz reddedilmişti ama hiçbir engel bizi durduramazdı. Asıl önemli olan bu hizmeti öyle ya da böyle hayata geçirebilmekti. Her ne kadar öğretmenlerimize bir kreş müdürlüğü adı altında bir eğitimci sıfatı veremesek de onların da müthiş katkısıyla beraber bu kreşleri kurmak nasip oldu. İlk mezunlarını geçen sene vermiştik, bu yıl da 2’nci mezunlarını veriyoruz. 


“EN İYİ, EN KALİTELİ EĞİTİMİ ALSINLAR DİYE ÇALIŞIYORUZ”
Sevgiyle yetiştirilen küçük çınarlarımız, bugün büyük hayallerle mezun oluyorlar ve eminim ki bundan sonraki eğitim ve öğretim hayatlarında ışıklarını yaymaya devam edecekler. Biz de her zaman onlarla gururlanacağız. Yeşilova Çınar Çocuk Evimiz, açıldığı ilk günden bu yana çocuklarımızın ilk adımlarını attığı, onlar için bambaşka bir dünyanın kapılarını açan bir eğitim kurumu oldu. İzmit Belediyesi olarak açtık, bitti değil; iyi eğitim, kaliteli eğitim, düzgün hizmet vermek için gerçekten çok çabalıyoruz. Kıt kaynakla hizmet etmeye çalışırken kaynaklarımızın en büyüğünü çocuklarımıza, eğitime harcamaya çalışıyoruz. O bir yıl çocuklarımız için çok önemli çünkü geri gelmiyor. O yüzden de o bir yılda en iyi en kaliteli eğitimleri alsınlar diye çok çalışıyoruz. 


“ÇOK KISA SÜREDE MARKA OLDUK”
Elimizi attığımız eğitim projelerinde çok kısa sürede marka olduk. Çok kısa sürede aranan, girmek için mücadele verilen yerler haline geldi. Çınar Çocuk Evimiz bunlardan bir tanesi. Diğeri de Çınar Akademimizdi. İlk sene 50 başvuru vardı şimdi 500’ün üzerinde başvuru alıyoruz. Çınar Çocuk Evi’ne ilk sene 47 başvuru vardı şimdi kapasitesinin 10 katı üzerinde başvuru almış bulunuyoruz. Bu da verdiğimiz emeğin karşılık bulduğunu, çocukların ve ailelerin mutlu olduğunu gösteriyor. Böyle bir eğitim yuvasını kente kazandırmış olmaktan çok mutluyuz. 


“ÇOCUKLARA YATIRIM ÇOK KIYMETLİ”
Bugün çocuklarımız Çınar Çocuk Evimizden mezun oluyor ve bu değerli aileleri olduğu kadar bizler için çok büyük bir onur ve kıvanç kaynağı. Çocuklarımızın hayatlarındaki ilk eğitim diplomasını İzmit Belediyesinden alması demek bizim için çok anlamlı. İşte bu yüzden de gönül rahatlığıyla Çınar Çocuk Evi’mizin hayata geçirdiğimiz en güzel en büyük en çılgın projelerimizden bir tanesi diyebiliyoruz. Çınar Çocuk Evimiz bizlere, mega projelerin, çılgın projelerin öyle betonlar dikmekten, taş duvarlar inşa etmekten ibaret olmadığını gösteriyor. Çocukların geleceğine yatırım yapmak en kıymetli projedir, belediye kaynağını en doğru şekilde kullanmaktır. 


“ÇINAR ÇOCUK EVLERİMİZİ ÇOĞALTIYORUZ”
Belediye başkanları olarak gelip geçiciyiz. Hiçbirimiz babamızın parasını harcamıyoruz. Sizlerin parasını harcıyoruz ve size yatırım yapmaya çalışıyoruz. Evlatlarımızın daha nitelikli ve eşit şartlarda eğitim alabilmesi için çaba sarf ediyoruz. Eğitimde maalesef ki ülkemizde olmayan fırsat eşitliğini İzmit’te yaratmaya ve her yaş grubundaki çocuğumuza kaliteli eğitim imkânları sunmaya çalışıyoruz. Bunun için de hepinizin bildiği gibi Çınar Çocuk Evlerimizi çoğaltıyoruz. İkinci Çınar Çocuk Evimiz de çok yakında Tüysüzler mahallemizde açılacak.  Üçüncü ve dördüncü Çınar Çocuk Evimizin temelini Tepeköy ve Erenler Mahallemizde attık ve çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Daha çok çocuğumuz bu eğitimlerden yararlansın istiyoruz. 


“CESARET VE AZİMLERİNİ SİMGELEYECEK”
Bugün burada, Çınar Çocuk Evi’ndeki altı sınıfın gösterilerine tanık olacağız. Çocuklarımızın yeteneklerini sergileyeceği bu gösteriler aynı zamanda emeklerinin ve çalışmalarının da bir göstergesi olacak. Çocuklarımızın özgün yetenekleri ve yaratıcılıklarıyla bizleri ve ailelerini şaşırtacağına inanıyorum. Bugün heyecanlı bir gün. Çocuklarımız bizlere güzel gösteriler sunacaklar ve mezuniyet yaş kütüğüne plaka çakacaklar. Bu da onların hatıra biriktirmesi için çok güzel bir uygulama. Bu anlamlı ritüeller, aynı zamanda çocuklarımızın yeni bir döneme başlarken onların cesaretini ve azmini de simgeleyecek.


“EĞİTİM HAYATLARINDA BAŞARILAR DİLİYORUM”
Yaş kütüğüne çaktıkları plakalar çocuklarımızın 2022-2023 eğitim yılında bu güzel yuvadan mezun olduğunu da sonsuza dek hatırlatacak. Öğrencilerimizi ve velilerini kutluyorum. Onların keşfetmeye ve başarıya olan hevesi hiç eksik olmasın, hep daim olsun. Başarılar hep evlatlarımızla olsun. Onların başarılarıyla gururlanalım. Kentimize değer katsın, ülkemize değer katsın. Bahtları yolları açık olsun. Rabbim onları hep iyiliklerle buluştursun. Bütün çocuklarımızı kutluyor, eğitim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi. Başkan Hürriyet, eğitim yılı boyunca gönüllük esasıyla destek veren Felsefe Öğretmeni Hülya Poyraz ve eğitim danışmanlığı hizmeti veren Bahar Çoban’a teşekkür ederek hediyelerini takdim etti.