TBMM Başkanvekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, İzmit Belediyesi Kütüphanesini gezerek verilen hizmetlerle ilgili bilgi aldı. Akar kütüphaneye olan ilgiye çok şaşırdığını belirterek, “Gerçekten çok iyi bir iş yapmışız” dedi


İzmitli gençlerin hem ders çalışmak hem de kitap okumak için yoğun olarak kullandığı İzmit Belediyesi Kütüphanesi TBMM Başkanvekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ı misafir etti. İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in eşlik ettiği Akar, kütüphanede verilen hizmetle ilgili bilgi aldı. TBMM Başkanvekili Haydar Akar, ardından İzmit Sanat Merkezi’ni ziyaret etti. Haydar Akar ve Başkan Hürriyet kütüphane hizmetinden faydalanan gençlerle sohbet etti. 


“HAYRETLER İÇERİSİNDEYİM”
Kütüphane ziyaretinde açıklamalarda bulunan TBMM Başkanvekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar şu ifadeleri kullandı; “Kütüphanemiz İzmit’e kazandırılan ilk eserlerden birisi ama ben ilk kez geziyorum. Burada sadece İzmit’ten değil neredeyse tüm ilçelerden öğrenciler var. Öğrencilerin hepsi çok güzel, sıcak bir ortamda çalışıyor. Burada gençlerin bütün ihtiyaçları karşılanıyor. Başkanımız ikinci kütüphanenin de müjdesini verdi. Çok kısa zaman içerisinde ikinci kütüphane de açılacak. Gerçekten hayretler içerisindeyim şu anda. Bir kütüphaneye bu kadar ilgi gösterilmesiyle ilk defa karşılaşıyorum. Gerçekten de çok iyi bir iş yapmışız. 


“BAŞARILAR DİLİYORUM”
Akar ardından öğrencilerle gerçekleştirdiği sohbette de, “Sizler umarım istediğiniz okulları kazanırsınız bizler de o sürede Türkiye’yi dönüştürürüz. Türkiye’de en büyük sıkıntı üniversite mezunu işsizlerde. Sizleri böyle yoğun bir çalışma temposunda görünce çok mutlu olduk. İyi üniversiteleri kendinize hedef koyun. Umarım her şey istediğiniz gibi olsun. Hepinize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 


BAŞKAN HÜRRİYET MÜJDEYİ VERDİ
Ziyarette açıklamalarda bulunan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet ise, “Burası atıl bir alandı, kullanılmıyordu. Burayı dönüştürdük ve kütüphane haline getirdik. Burası kent merkezinde ulaşımı kolay. Aynı anda 100 kişi bu kütüphanemizden yararlanabiliyor. Kütüphanemizde 26 bin dijital kitap bulunuyor. Çok profesyonel bir dijital sistem kullanıyoruz. Bu arada ikinci kütüphanemizi Belsa İş Merkezi’ne yapıyoruz. Orası buradan daha büyük bir alan olacak. İkinci kütüphanemizin alanı 1000 metrekare. Orada bir kafe hizmeti de bulunacak. 2 ay sonra orayı da açacağız” dedi.