Hürriyet: Uluslararası yarışmalar ve festivaller düzenleyeceğiz


Yeni dönem proje tanıtım toplantısı gerçekleştiren Başkan Hürriyet, ‘Spor kenti İzmit’ vizyonuyla kentte spora yönelik hayata geçireceği projelerini anlattı. Hürriyet, ulusal ve uluslararası yarışmalar ve festivaller düzenleyeceklerini belirtti


Spor ve sporcu dostu İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, yeni dönem proje tanıtım toplantısında spora dair projelerini anlattı. Başkan Hürriyet, şu ifadeleri kullandı:
Yeşilova Spor kompleksi geçen dönem yapmayı istediğimiz fakat ekonomik sıkıntılar nedeniyle yapamadığımız bir iş. Altyapı kulüplerine hizmet edecek ve içerisinde çok sayıda hizmet alanı olan bir kompleks. Futbol, voleybol, plaj voleybolu ve birçok hizmeti içinde barındıracak. 


TESİSİ OLMAYAN AMATÖR KULÜPLERİNE SPOR TESİSİ
Amatör spor kulüplerinin kullanabileceği çok fazla tesis yok. Özellikle Mehmet Ali Paşa Başaran Spor, Tavşantepe, Çayırköy gibi tesisi olmayan altyapı spor kulüpleri var. Yeni dönemde aynı Bekirdere’de olduğu gibi yeni spor tesisleri kazandırmak istiyoruz. Biz bu dönem gücümüzün çoğunu altyapı kulüplerine harcayacağız. Onlara daha fazla destek vereceğiz. Amatör spor kulüplerine malzeme ve nakdi desteklerimiz aynen devam edecek. 


YÜZME HAVUZLARI
Alikahya’ya yarı olimpik bir yüzme havuzu kazandırmak istiyoruz. Projemiz hazır, yerimiz hazır. Bir diğer yüzme havuzunu da Yahya Kaptan Mahallesi’ne kazandırmak istiyoruz. Yüzme sporuna çok fazla ilgi var. Yahya Kaptan’daki yüzme havuzunu da Yıldızlar Yüzme Kulübü ile birlikte yapacağız. Biz yeri vereceğiz, onlar yatırımı yapacak. Sporcu yetiştirmek için önemli bir iş olacak. 


ALTIN ÇINAR YAĞLI GÜREŞLERİ
Yağlı güreş bizim ata sporumuz. Güreş sporunu önemsiyoruz. Bu dönem inşallah Altın Çınar Yağlı Güreşlerini başlatmak istiyoruz. 


MOTOCROSS YARIŞLARI
Akmeşe’de yaptığımız Motocross alanında yarışlar düzenleyeceğiz. Yeni dönemde orayı çok daha aktif bir şekilde kullanacağız. Ulusal ve uluslararası yarışmaları İzmit’te düzenlemek istiyoruz. 


BIÇKIDERE SU FESTİVALİ
Bıçkıdere, su sporları anlamında geliştireceğimiz yerlerden bir tanesi olacak. Bu alanda su festivali düzenlemek istiyoruz. 


ULUSLARARASI DAĞ BİSİKLETİ YARIŞMASI
Kentimizde fazlaca bisiklet tutkunu var. Onlar için uluslararası boyutta bir dağ bisikleti yarışması düzenlemek istiyoruz. 


TRÜBÜN KAFE
Spor ve sosyal yaşamı birleştiren yeni nesil bir sosyal yaşam alanı olacak Tribün Kafe’yi hizmete açacağız. Sadece bir kafe değil aynı zamanda sporun kalbinin attığı bir mekan olacak. Futbol, basketbol, voleybol, bilardo, hentbol ve daha birçok spor dalındaki karşılaşmaları sporseverlerle birlikte heyecan içinde izleyeceğiz.