Hürriyet: Paranın oluk oluk aktığı 
20 yıl boyunca tek bir taşı değiştirmediler


Seçime Doğru programının canlı yayın konuğu olan Başkan Hürriyet, geçmiş dönemde kentin atıl bırakıldığına değinerek, “Paranın oluk oluk aktığı 20 yıl boyunca tek bir taşı bile değiştirmediler” dedi


İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Nokta TV’de yayınlanan Seçime Doğru programında kentin 20 yıl boyunca atıl bırakılması konusuna değindi. Başkan Hürriyet şöyle konuştu:Kreşler, Alzheimer Yaşam Merkezi, Aşevleri, Otizm Merkezi, YADEV, Cami, Yaşam Merkezleri, Çınar Akademi, Gıda Bankası, Dost Eller Mağazası açtık. Kent lokantasını açtık. Düğün salonlarını 1 lira yaptık, tuvaletleri ücretsiz yaptık. Birçok yeri altyapısıyla birlikte yeniledik. Bunların hepsi yatırım. 


“EN ÇOK YATIRIM BİZİM DÖNEMİMİZDE OLDU”
İzmit halkı en çok yatırımı bizim dönemimizde aldı. Bu konu çok net. O yüzden vicdanım rahat. Bu kadar iş yaptık. Geçmiş dönemle şimdiki 5 yılı karşılaştıralım. Bu kent 20 yıl 13-0 yönetildi. 13 belediye ellerinde. Meclis çoğunlukları var. Devlet gücü var. Ekonomik kriz, pandemi yok. Bunca güce rağmen yürüyüş yolunun bir çiçeğini bile değiştirmediler. Fethiye Caddesi’nin bir tane taşına dokunmadılar. Biz küçücük bütçeyle Fethiye Caddesi’ni yan yollarıyla birlikte yeniledik. Ekonomik kriz ve pandemiye rağmen yaptık. 


“20 YIL BOYUNCA NEDEN YAPILMADI?”
Yenicuma mezbelelikti, biz yeniledik. Cumhuriyet Parkı mezbelelikti, biz yeniledik. Hasan Atakan, İsmail Özen Caddelerini biz yeniledik. Biz girince değere bindi Büyükşehir de çalışmaya başladı. Alikahya’nın merkezi mezbelelikti biz yeniledik. Yeşilova Turan Güneş Caddesi’ni biz yeniledik. 20 yıl bunların hiçbiri neden yapılmadı? Biz teleferik dedik birden bire apar topar Kartepe teleferiği yapıldı. 20 yıl bu kadar para varken neden yapılmadı? 


“İŞÇİLER’İ 10 YIL BOYUNCA YÜZDE 4’E MAHKUM ETTİLER”
İşçileri 10 yıl boyunca yüzde 4’e mahkum ettiler. Şimdi Gebze’deki işçi bile bizim sayemizde zam aldı. Bu rekabet sayesinde işçiler zam aldı. Devletin Alzheimer merkezi yok, biz daha 2’nci yılımızda Alzheimer evi açtık. 30 katrilyon bütçeli büyükşehir şimdi Alzheimer merkezini vadediyor. Mola evlerini vadediyorlar. Bir de bu kadar yatırım yapmamıza rağmen 2 milyar bütçeye çıkartıp 1 buçuk milyar varlıklarımı arttırıp, kocaman bir filo kurup, devasa üretim alanları kurup üzerine 200 milyon borç hiçbir şey değil.