İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Memleketin bu kadar sorunu var. Ekonomi almış başını gidiyor. Milletimiz pazara çıkamaz olmuş. Bu sorunları çözeceklerine İzmit Belediyesi ile uğraşıyorlar. Yatıyorlar İzmit Belediyesi, kalkıyorlar İzmit Belediyesi. Bu kentte bu kadar sorun bitmiş büyükşehirin devasa alanları yokmuş gibi gelip bu küçücük parkla uğraşıyorlar. Zaten zorla ihale yapıyoruz. İhalelere giren yok ne yazık ki. Tam ihale yapmışız şimdi de nasıl uzatırız diye düşünüyorlar. Diğer işlerimizde de bunu görüyoruz. 


“BİZ BU HEZEYANLARI ANLIYORUZ”
“Uzatalım ki müteahhit kaçsın, başarısız olsunlar” diyorlar. Sinsi planlarla uğraşıyoruz. Bu kentin ulaşımı bir dert, Cedit’i bir dert, İZAYDAŞ’ı ayrı dert. Tramvayı ayrı dert. Metrosu ayrı dert. Çözülememiş bir sürü problemi varken bunlarla uğraşmayıp sadece İzmit Belediyesi ile uğraşıyorlar. İzmit Belediyesini başarısız kılmak için bir çaba var. Biz bu hezeyanları anlıyoruz. Bizim yaptığımız işler doğru olduğu için, vatandaşımızdan da çok güzel karşılık aldığımız için içimiz rahat. 


“BİZ YAPILARA KİMLİK KAZANDIRIYORUZ”
Onların da rahatsızlığı bundan. Biz alıp kullanıma açtığımız her yere sadece basit tadilatlar yapmıyoruz, kimlik kazandırıyoruz. Kentlilik bilincini kazandırıyoruz. 50. yılın oradaki tesisi kendi uhdemize aldık. Sekalılar lokali olacak. Belediye olduğunda bir kimlik olacak, karakter kazanacak. Kentin kimliği bunlar. Geçmişi, anıları, dayanışması, toplumsal bilinci bunlar. İşte rahatsızlık burada.