Hürriyet: Kente Konukevi
ve Çamaşırhane kazandıracağız


Başkan Hürriyet, Proje tanıtım toplantısında ‘sosyal belediyecilik’ başlığı altındaki sunumunda, “Kente bir Konukevi ve Çamaşırhane kazandırmak istiyoruz” dedi.


İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet görevde bulunduğu 5 yılı ve gelecek 5 yılda gerçekleştireceği projeleri tanıttı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Hürriyet sosyal belediyecilik uygulamalarından bahsetti. Hürriyet sosyal belediyecilik çalışmalarıyla ilgili olarak, “Sosyal belediyeciliği önemsiyoruz. Sosyal Belediyecilik uygulamaları olarak çok ciddi hizmetlerimiz var. Evde Bakım Hizmeti, Evde Temizlik Hizmeti, Aşevimiz, Sıcak Yemek Desteği, Gıda Bankası gibi 34 ayrı kalemde hizmet sunuyoruz.


DEFİN YARDIMI
Şimdi yeni dönemde sosyal belediyecilik uygulamalarımıza ek olarak Evde Tamirat Hizmeti başlatacağız. Düğün salonlarımızı 1 lira yapmıştık ama yeni evlenenlere Evlilik ve Çeyiz Yardımı Hizmeti sunacağız. Kente bir Konukevi ve Çamaşırhane kazandırmak istiyoruz. Evsiz kalan insanlarımız olabiliyor. Hiç böyle bir yerimiz yoktu. Yeni dönemde bir Konukevi ve Çamaşırhane hizmeti sunacağız. Yakınını kaybeden ailelere de ufak da olsa bir katkımız olsun diyerek Defin Yardımı hizmeti vereceğiz.


REFAKATÇİ HİZMETİ
Hastanelerde Refakatçi Hizmeti başlatacağız. Bu yine sosyal belediyecilik anlamında çok talep edilen bir şey. Kimsesi olmayan insanlar oluyor. Ya da çalışan insanlar gündüz aile fertleri hastanede yatarken bakamıyorlar. Onların hayatını kolaylaştıracak Refakatçi Hizmetini de bu dönem sunmak istiyoruz” dedi.