Hürriyet: Gençler için
Teknoloji Geliştirme Merkezi oluşturacağız


Başkan Hürriyet, Proje tanıtım toplantısında teknolojik yatırımlara dair yaptığı konuşmasında hem akıllı şehir uygulamalarının sayısını arttıracaklarını hem de Yahya Kaptan’da gençler için Teknoloji Geliştirme Merkezi kuracaklarını söyledi


İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet görevde bulunduğu 5 yılı ve gelecek 5 yılda gerçekleştireceği projeleri tanıttı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Hürriyet yapacağı teknolojik yatırımlardan bahsetti.


“İMAR MÜDÜRLÜĞÜ DİJİTALLEŞTİ”
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Teknolojik yatırımlarımızdan biri Çınar Satın Alma Uygulamamız. Teknolojiyi en üst boyutta kullanmaya çalışıyoruz. Bunu şeffaflık gereği de yapıyoruz. Çınar Atık Uygulamasını da teknolojik bir atılım olarak hayata geçirmiştik. Bunu geliştirip, büyüteceğiz. İmar müdürlüğümüzü dijitalleştirmiştik.


“AKILLI ŞEHİRLER UYGULAMALARI”
Akıllı Şehirler Uygulamalarını arttıracağız. Ücretsiz wifi, coğrafi bilgi sistemleri, akıllı park alanları, temiz enerji ve aydınlatma, akıllı binalar, akıllı ekonomi, akıllı yönetişim, akıllı atık toplama, şehir mobil uygulaması ve dijital danışma şeklinde akıllı şehir uygulamalarını geliştirmek istiyoruz.


“TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİ”
Teknoloji Geliştirme Merkezi kuracağız. Bu gençlerin bizden en çok istediği şeylerden bir tanesi. Sınavlara, yarışmalara hazırlanan birçok gencin böyle bir merkeze ihtiyacı var. Bu merkezde gençler çalışmalarını yapabilecek. Bu merkez gençler için Yahya Kaptan’da hizmet verecek” dedi.