Hürriyet: Estetik sokak çalışmalarını arttıracağız


Nokta TV’de Seçime Doğru programına katılan Başkan Hürriyet, estetik sokak çalışmalarını arttıracaklarını vurgulayarak bu sayede esnafın da kazanacağını söyledi


İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Nokta TV canlı yayınında yeni dönem için sokak yenileme çalışmalarına ağırlık vereceklerini ifade etti. Hürriyet, “Biz çalışmalarımıza sosyal belediyecilik çerçevesinde devam edeceğiz. Var olan hizmetlerimizi arttıracağız. Sosyal tesislerimiz, kent lokantalarımız, kreşlerimiz, aşevinin kapasitesi vs. Kentin estetik yönü çok eksik. Çok fazla atıl sokak ve cadde var. Hala havai hatlar var. Kentin görselliği çok kötü. 


“KULLANILMAYACAK BİNALARA HARCAYACAK PARAMIZ YOK”
Eskişehir’i 20 yıldır Yılmaz Hoca yönetiyor. Bozkır’ın ortasında modern bir şehir. Bugün dünya kenti oldu. Fakat 20 yıldır AKP tarafından yönetilen bu şehir köy gibi. Bunun için estetik çalışmalarımız olacak. Yaptığımız sokak yenileme çalışmaları hemen değer buluyor, ticaret canlanıyor. Esnaf kazanıyor, vatandaş orada gezmekten mutlu oluyor. Bu estetik sokak çalışmalarını arttıracağız. Bu ekonomik krizde israfa, kullanılmayacak binalara harcayacak paramız yok. Biz insanın cebini rahatlatacak, halka dokunan projeleri hata geçireceğiz. 


“KÜLTÜR-SANAT ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERECEĞİZ”
Tabi kültür sanat çalışmalarına da ağırlık vereceğiz. Maliyet açısından en büyük projemiz Opera ve Bale Binası olacak. Eğer onu başarabilirsem bu dönemin vizyon projesi o olacak. Aslında her başkanın bir dönem için bir tane vizyon projesi olur. Fakat bir birkaç tane koyduk. Çocuklara yönelik çok fazla çalışmamız var. 


“KREŞ SAYILARIMIZ ARTACAK”
Kreş sayılarımızı arttıracağız. Şu anda 4’üncü kreşimiz bitiyor. 5’inci kreşimizi Yenimahalle’de açacaktık fakat karşı duruş sayesinde yapamadık. İhale yaptık ve tam çalışmalar başlayacaktı oradaki bazı vatandaşların tepkisiyle karşılaştık. ‘Biz burada CHP’ye iş yaptırmayız, kreş istemiyoruz’ dediler. AKP’li meclis üyeleri de koşa koşa gittiler. Sonra biz gittik, anlatmaya çalıştık. Sonuçta sizin de çocuklarınız bundan faydalanacak dedik. Oradaki halkı bize karşı örgütlediler, kışkırttılar. Biz o ihaleyi yapmışken iptal etmek zorunda kaldık. 


“7’NCİ KREŞİMİZ YENİMAHALLE’DE OLACAK”
Acıbadem’in tam karşısında bir arazimiz var. Şimdi bir kreş projemizi bu alana çalıştık. İhale aşamasında. İnşallah o kreşimizi yaptığımızda 5’nci kreşimiz olacak. Ayrıca Şirintepe’ye bir kreş projesi çalıştık. Orada da hibe yapacak bir vatandaşımız vardı. Ekopark’ın içerisinde 6’ncı kreşimiz olacak. Yenişehir’de de yarım bırakılan bir bina vardı. Vatandaşın tepkisine rağmen oradaki parkı yıkıp bu binayı yapmışlar. Onu da yarım bırakmışlar. Gittik bölgedeki vatandaşlarla konuştuk. Yıkıp eski parkı yapalım ya da kreş ve kadınlara kurs merkezi yapalım dedik. Kararı halk versin istedik. Oylama yaptık. Çoğunluk kamu malı yıkılmasın kreş ve kurs merkezine dönüşssün dedi. 7’nci kreşimiz de orası olacak.