Hürriyet: Can dostlarımız için Dost Pati Yaşam Alanı’nı
hayata geçireceğiz


Yeni dönem proje tanıtım toplantısında sokak hayvanları için hayata geçireceği projeleri anlatan Başkan Hürriyet, kente Dost Pati Yaşam Alanı kazandıracaklarını ifade etti


İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, yeni dönem için projelerini kamuoyuyla paylaştı. Sokak hayvanlarını unutmayan Başkan Hürriyet, projelerini şöyle anlattı: Sokak hayvanlarını korumamız gerekiyor. Fakat bir hayvan barınağımız bile yoktu. 2 yıldır yoğun çaba veriyoruz. Üniversitenin yakınında 75 dönümlük bir araziyi kiraladık. Elektrik ve su konusunda SEDAŞ ve İSU bize zorluk çıkardı ama aşmaya çalışıyoruz. Aştığımız takdirde Dost Pati Yaşam Alanı’nı hayata geçireceğiz. 


SERBEST DOLAŞIM ALANLARI OLACAK
Bu sayede sokak hayvanları nedeniyle şikayet eden vatandaşlarımızın şikayetini azaltmış olacağız hem de sokak hayvanlarının bakım ve tedavileri, beslenmeleri, sağlıklı yaşamaları için bir doğal yaşam alanı kurmuş olacağız. Serbest dolaşım alanlarının olacağı doğal bir yaşam alanı olacak. Veteriner hekimlerimizi arttıracağız. Karantina alanları, ameliyathane gibi birçok hizmeti burada sunmak istiyoruz. 


YEMEK ATIKLARI İŞLEME TESİSİ
Hayvanlar için yemek atıkları işleme tesisi kurmak istiyoruz. Özellikle yemek salonları ve otellerden çok talep geliyordu. Çöpe giden bir sürü yemek var. Onlardan neden hayvanlar için mama üretmeyelim? Bunu da can dostlarımız için hayata geçireceğiz.