Çınar Akademi öğretmenleri, eğitimlerle 
hem kendilerine hem öğrencilere katkı sunuyorlar


Eğitimde fırsat eşitliği anlayışını benimseyen İzmit Belediyesi Çınar Akademi’nin rehber öğretmenleri, Gedik Üniversitesi ve Gebze Rehberlik Araştırma Merkezi iş birliğiyle düzenlenen Terapötik Kartlar Eğitimine katıldı


İzmit Belediyesi Çınar Akademi eğitimde fırsat eşitliği anlayışı ile faaliyetlerine devam ederken, öğretmenler de katıldıkları eğitimlerle kendilerini geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Çınar Akademi’nin rehber öğretmenleri Gedik Üniversitesi ve Gebze Rehberlik Araştırma Merkezi iş birliğiyle düzenlenen Terapötik Kartlar Eğitimine katıldı. 


ÖĞRETMENLERLE FİKİR ALIŞVERİŞİ
Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Durmuş Ümmet tarafından verilen
Terapötik Kartlar Eğitimine Çınar Akademi bünyesinde rehber öğretmenliği görevini yapan Kübra Taşdemir İçlek ve Tuğba Mut katılım sağladı. Eğitimde kendini ifade etmede zorluk yaşayan öğrenciler ve ailelerine yardımcı olmak, onları iyi anlamayı sağlayarak etkili yöntemler kullanılmasını sağlamak gibi konular ele alındı. Rehberlik ve psikolojik danışmanlık görüşmelerinde uygulama becerisi kazanan rehber öğretmenler, Gebze ilçesinde çalışmakta olan diğer rehber öğretmenlerle de bir araya gelerek fikir alıverişinde bulundular.