Başkan Hürriyet: Kent lokantalarının sayısı artacak


Sözcü TV’de yayınlanan Başkent Kulisleri programına konuk olan Başkan Hürriyet, “Kent lokantaları bayramdan sonra devam edecek ve sayıları artacak” dedi


İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Sözcü TV’de yayınlanan Aslı Kurtuluş Mutlu’nun moderatörlüğünü yaptığı Başkent Kulisleri programına konuk oldu. Programda Gazeteci Saygı Öztürk ve Deniz Seyrek sorularına yanıt verem Başkan Hürriyet, seçim sürecine dair değerlendirmelerde bulundu. 


“İNSANLAR ÇOK DUA ETTİLER”
Başkan Hürriyet, “Bize bağlı olan bir umumi tuvalet vardı. İhale süresi bitince biz de devrini geri aldık. Sonra orada tadilat işlemi yaptık ve ücretsiz hale getirdik. O tuvalet için aldığım teşekkürü hiçbir şeyden almadım. İnsanlar bu hizmetten dolayı çok dua ettiler. Bu bile elzem bir ihtiyaç haline geldi. Göreve geldiğimizde hiç sosyal tesisimiz yoktu ama şimdi 6-7 tane sosyal tesisimiz oldu. Şu anda sosyal tesislerimizde çay 3 liradan satılıyor. İnsanlar buna teşekkür eder hale geldi. Ekonominin geldiği durum böyle ne yazık ki. Ayrıca göreve geldiğimizden bu yana düğün salonlarımızda bir lira. 


“KEŞKE YERLERİMİZİ DAHA ÖNCE ALABİLSEYDİK”
Kent lokantasını 7 ay önce duyurmuştuk. Ancak o yerin ihalesi geçen sene bitti. Biz de sene başında alabildik. Tadilat ettirdik ve hizmete aldık. İkinci yerimizin kiralamasında anlaştık. Onu da tadilat edip hizmete başlatacağız. Biz İBB’den gördük ve uyguladık. Keşke yerlerimizi daha önce alabilseydik. Ama çok uzun süreli ihaleler yapılmış. Kent lokantaları bayramdan sonra devam edecek ve sayıları artacak. 


“BORÇ ORANINI YÜZDE 40’A DÜŞÜRMEYİ BAŞARDIK”
Göreve geldiğimizde bütçemiz 300 milyondu. Bunun da 250 milyon lirası borçtu. Yani yüzde 80 oranında borçla aldık. Şikayet edip maaşları geciktirmedik. Kimseyi mağdur etmedik. Onların bize bıraktığı borçları ödedik. EYT yasası çıktıktan sonra tazminatları öz bütçemizden ödedik. Eskiden kalan SGK borçlarını da ödedik. 2 milyar lira bütçemiz var. Piyasaya ise sadece 200 milyon lira borcumuz var. Kamu borcu ile birlikte borç oranını yüzde 40’a düşürmeyi başardık. Araç alımlarında o zararı bize yaşatmasalardı bu borcumuzda olmayacaktı” dedi.