Uzun yıllardır devam eden ve uluslararası içeriğiyle İzmit’in en prestijli festivallerinden biri olmayı başaran Uluslararası İzmit Pişmaniye Dans ve Müzik Festivali çok yakında yine kentimizde müzik ve eğlence dolu anlar yaşatacak. İzmit’in en önemli festival programında, pişmaniye çekimi, pişmaniye yarışması, pişmaniye workshopu, pişmaniye video gösterileri, söyleşiler, yurt içi ve yurt dışı gruplarının performans gösterileri, pişmaniye yarışmaları gibi birbirinden keyifli etkinlikler yer alacak.


ÖNDE GELEN MARKALAR
Festivalde AyCan Pişmaniye, Burak Pişmaniye, Buşah Pişmaniye, Cemzade Pişmaniye, Doycan Pişmaniye, İZPAŞ Pişmaniye, Naz Pişmaniye, Önder Pişmaniye,  Özcan Pişmaniye ve Simay Pişmaniye gibi İzmit’in önde gelen pişmaniye kuruluşları da kentlimizle buluşacak. Geçmiş yıllarda yurt dışında organize edilen pişmaniye festivallerinden farklı olarak katılımcı gruplar ve çok sayıda yabancı misafir dolu dolu içeriklerle festivale renk katacak. 


YEREL KALKINMA HEDEFİ
Geleneksel organizasyonla çevre il ve ilçelerden de katılımın yoğun olacağı bu festival ile kent esnafının ticari faaliyetlerinin canlandırılması ve kültürel işbirliklerin arttırılması amaçlanıyor. Sanayi kenti olarak bilinen Kocaeli ve İzmit, somut ve somut olmayan kültürel miras ile yerel lezzetlerinin harmanlandığı bu festival ile hem turizm potansiyelini hem de yerel kalkınmayı ön planda tutacak. Festivale katılım gösterecek ulusal ve uluslararası katılımcılarla kültürlerarası diyalog ortamı kurularak, şehrimizi ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtmak amacıyla gerçekleştirilecek olan bu organizasyonun tanıtım toplantısına tüm basın mensuplarımızı bekliyoruz. 


TANITIM TOPLANTISI
TARİH: 4 Ağustos Cuma
SAAT: 14.30
YER: İzmit Belediyesi Dernekler Yerleşkesi
Necati Gençoğlu K.M. Orhan Mh. Devran Cd. No:71 İzmit
NOT: Program günü Belsa Plaza önünden
Saat 13.45’te servis planlaması yapılacaktır.