İzmit Belediyesi Başkan Vekili Çetin Sarıca basın toplantısında yaptığı konuşmada mecliste araç alımı yetkisinin İzmit Belediyesine verilmemesini eleştirdi. Sarıca konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Hepimiz aslında kendi içimizde bir bütçe yönetiyoruz. Aile bütçemizi yönetiyoruz. Önümüzde aslında çok basit bir tablo var. Bunun için büyük bir ekonomi bilgisine ihtiyaç yok. 125 milyon TL kredi kullanacaksınız ve aylık ortalama 6 milyon TL civarında sabit taksit ödeyeceksiniz. 


“TABLO ÇOK NET”
Bir yıl sonra bu mal belediyenin olacak. Tablo çok net. Bir önceki dönemde de 27 milyon kredi kullandık ve kredi taksitlerimiz sabit. Biz bu krediyi çektiğimizde birinci ayda hangi taksiti ödeyeceğimizi, 24. Ayda da hangi tutarı ödeyeceğimizi biliyoruz. 


“24. AYDA TAKSİT TUTARI İKİ KATI OLABİLİR”
24. Ayda ödeyeceğimiz kredi taksiti bugünkü enflasyon ortalamasıyla iyimser şartlarda 2’ye katlıyor. Fiyat artışını şartnameye koyduğumuzda ihaleyi kazanan firma da o maddeyi istinaden bunu istediğinde bizim tahmini 5-7 milyon arasında başladığımız kira taksiti 24. Ayda ikiye katlayabiliyor. 

“BELEDİYEMİZ MAL SAHİBİ OLSUN”
Biz diyoruz ki; Borcumuzun kapanış rakamını bilelim. Borcumuz bu olsun, sabit taksitimiz bu olsun ve belediyemiz mal sahibi olsun. Arkadaşlarımız, ‘hayır siz bu araçları almayın. Bu süre boyunca kira ödeyin sonunda mal sahibi olmayın, paralar havaya gitsin. 1. Ay ile 24. Ay sonunda hangi parayı ödeyeceğimizi bilmediğimiz belirsiz bir yola girin’ diyorlar. Biz belirsiz bir yola girmek istemiyoruz. Bütün çırpınışımız belediyemiz ve İzmit halkı adına bu.”