Kentin en önemli markası Kocaelispor’un değerlerine ve efsanelerine sahip çıkarak yeşil-siyah renklere olan sevginin gelecek nesillere aktarılması adına çalışmalarını sürdüren İzmit Belediyesi, kulübün efsane isimlerinden Kamuran Akşar adına futbol turnuvası düzenliyor.  U11 kategorisinde düzenlenen futbol turnuvasının açılışı  Cephanelik Spor Tesisleri’nde gerçekleştirildi. 


YOĞUN KATILIM
Turnuvanın açılış programına İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra merhum Kamuran Aşkar’ın eşi Nesrin Akşar, oğlu Gökhan Akşar, Kamuran Akşar’ın Kocaelispor’dan takım arkadaşları Zeki Kaya ve Ramiz Soydaş, kulüp başkanları, teknik direktörler, çok sayıda spor insanı ve futbolcu katıldı.


FİNAL 28 HAZİRAN’DA
İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün organize ettiği Kamuran Akşar Turnuvası’nda 32 takım mücadele edecek. Mücadeleler 1 hafta sürecek ve 32 takımlı turnuvanın finali 28 Haziran’da Cephanelik Stadı’nda gerçekleşecek. Futbol şöleninde ilk 3 gün 16’şar maç oynanacak. Perşembe günü ise elemelere geçilecek.


“KENTE DEĞER KATAN ŞAHSİYETLER”
Futbol Turnuvası’nın açılış programında konuşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “ Bu kentte öyle isimler var ki unutmamalı, unutturulmamalı. İsimleri ve yaptıkları geleceğe kadar uzanmalı. Uzansın ki gelecek nesillere örnek olsun. İnsanlar kente değer katan şahsiyetlerden ilham alsın. Bizler bu İzmit’e değer katan isimleri gerçekten önemsiyoruz. Leyla Atakan, Olcay Ilıcalı, Ruşen Hakkı Naci Girginsoy  ve nice isimler hepsi bizim için çok değerli. Bu isimler unutulmasın diye uğraşıyoruz. Göreve geldiğimizde ‘İzmit Unutmaz’ demiştik. İzmit unutmamalı, unutturmamalı. 


Şimdi de burada aynı öneme binaen merhum Kamuran Akşar abimizin ismini yaşatmak, anmak için bir aradayız. 70’li yıllarda Kocaelispor forması giyen, daha sonra çeşitli amatör kulüplerde teknik direktörlük yapan, bir dönem Kocaelispor altyapısında çalışan, son olarak Kocaelispor’un futbolcu izleme komitesinde yer alan 73 yaşındaki Kamuran Akşar’ı geçtiğimiz sene kaybettik.


“GENÇLERİMİZ DEĞERLERİMİZİ ÖĞRENSİN”
Hepimiz göçüp gideceğiz bu dünyadan. Önemli olan, az önce saydığım isimler gibi arkamızda neler bıraktığımız. Kamuran abimiz de çok güzel şeyler bırakmış ki, şimdi kendisini rahmetle anıyoruz. Alt yapıya verdiği önemi hepimiz biliyoruz ve bu turnuvamızı da 11-12 yaş altı çocuklarımız için düzenledik. Onun anısını yaşatmak istedik. Bu gencecik nesillerimiz değerlerimizi öğrensin istiyoruz. Bu isimlerin spora ve sporcuya verdiği değeri unutmasın gençlerimiz. Bu turnuva kentlilik bilinci açısından önemli turnuvalar. Bu etkinlikte emeği geçen arkadaşlarımıza, turnuvaya katılan takımlara teşekkür ediyoruz. Bu sene güzel İzmitimizin kurtuluşunun 101. Yılını 28 Haziran’da kutlayacağız. Bu turnuva da 28 Haziran programları çerçevesinde yaptığımız bir turnuva. 


BAŞKAN MÜJDEYİ VERDİ
Bu anlamlı turnuvanın finalinde Kamuran Akşar ile forma giymiş olan Kocaelispor’un ilk yabancı futbolcularından Safet ve Yusufi’yi getirmek istiyoruz. Onları da yakın zamanda İzmitlilerle buluşturacağız. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. İnşallah bu yabancı futbolcularımızı turnuvanın finalinde ağırlayacağız.  Ben şimdiden katılan tüm takımları, teknik ekipleri tek tek tebrik ediyorum. Kamuran abimizin gözleri arkada kalmasın; İzmit’in geleceği olan, belki de bir gün Kocaelispor forması terletecek bu çocuklar emin ellerde. Kamuran abimizin toprağı bol olsun, Allah gani gani rahmet eylesin” dedi. 


AKŞAR’IN EŞİ TEŞEKKÜR ETTİ
Açılışta konuşan merhum Kamuran Akşar’ın eşi Nesrin Akşar, “Başkanımıza bizi yalnız bırakmadığı için çok teşekkür ediyorum. Bu turnuvayı tertipleyen bütün kardeşlerime çok çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Çocuklarımıza derslerinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 


İŞTE GRUPLAR


A GRUBU
Yenişehirspor
Yeni Kocaelispor 2
Bekirderespor
İzmit 41 FK


B GRUBU
KYÖD
Bağçeşmespor
Bekirderespor 2
Yuvam İzmitspor


C GRUBU
Kocaeli Güneşspor
Erenlerspor
Marmara FK
İzmit Yıldızspor


D GRUBU
Ç.Plajyoluspor
Kalespor
Alikahyaspor
Yeşilovaspor


E GRUBU
Yeni Kocaelispor
Yahya Kaptanspor
Maltaspor
Üçyoldoğuspor


F GRUBU
Kocaelispor
Okanspor
İzmit Belediyespor
61 FK


G GRUBU
Maltaspor 2
Çayırtepespor 2
Tavşantepespor
41 İzmit FK


H GRUBU 
Çayırtepespor
1937 Sekaspor
Öncüspor
İzmit GB