Söz konusu çalışan İsmail Özkol’un sosyal medya hesaplarından defalarca çalıştığı kurumu rencide edici ve hem kuruma hem de çalışanlara karşı tehditkar söylemlerde bulunduğu tespit edilmiştir. Bunun üzerine müfettiş soruşturması ve disiplin kurulunda savunması alınan İsmail Özkol önce hesaplarının çalındığını, bu konuda herhangi bir girişimde bulunmadığını söylemiş sonra da paylaşımlarında sorun olmadığını belirterek davranışlarının arkasında durmuştur.
        Daha önce disiplin cezaları da bulunan eski çalışan, uzun süreli raporlar almış, 2021 yılında neredeyse 6 ay boyunca her ay rapor alarak kamu hizmeti görevinde verimli çalışmamıştır. Yine geçtiğimiz yıl kurum içi görev değişikliği sonrası eski görev biriminde bulunan bilgisayardaki kuruma ait verileri silen Özkol, müfettiş kararıyla disipline sevk edilmiş, işten çıkarılma cezası verilebilecekken affedilerek kendisine ihtar verilmiştir.
Her bireyin eleştiri hakkı bulunmaktadır. Ancak hakaret, çalıştığı kurumu rencide etmek ve tehdit daha önemlisi çalışanları tehdit etmek bir eleştiri değildir. “Zamanı gelince görüşürüz”, “2,5 sene var”, “Murat Abi, rabbimin izniyle inşallah 2,5 sene var”, “…fazla kalmadı, rabbim sağlık versin 2,5 sene var”, “…kaldı 3 sene”,  "Günler geçiyor fazla kalmadı, rabbim sağlık versin yeter ki” gibi paylaşımlarda bulunan İsmail Özkol’un hizmeti iyileştirme gibi bir amacının olmadığı çok açıktır.
        Çok açık bir dille yerel seçimleri kastederek tehditte bulunan İsmail Özkol’un bu hareketi kamu görevine sadakat ve özen yükümlülüğüyle bağdaşmamaktadır. Diğer paylaşımlarında da eleştiri sınırını aşan ve birçoğunda tehdit ve hakaretlerde bulunan İsmail Özkol’un savunması da disiplin kurulunda yetersiz bulunmuştur. Bu nedenle disiplin kurulu tarafından “İşverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması”nı içeren 4857 sayılı İş Kanunu’nun 25/II e bendi ile toplu iş sözleşmesi disiplin ceza cetvelinin 24. Maddesi gereği iş akdi haklı nedenlerle feshedilmiştir.
Konunun bazı medya organlarında sunulduğu içerikle hiçbir ilgisi bulunmadığını, halkımızın bu tür ifadelere itibar etmemesini kamuoyunun bilgilerine sunarız.
        Saygılarımızla,
        T.C. İzmit Belediyesi