Yakın zamanda tam kapasite ile bu kentin genç çınarlarına kapılarını açacak olan İzmit Belediyesi Çınar Akademi’de ilk deneme sınavları tamamlandı. Ücretsiz bir şekilde yapılan sınavlara katılan öğrenciler cumartesi günü Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT), Pazar günü ise Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) girdi. Günde iki farklı grubun sınav olduğu Çınar Akademi’de kendilerini test etme imkanı bulan öğrenciler, deneme sınavından ve oluşturulan ortamdan memnun kaldı. 


ÖĞRENCİLER İÇİN BÜYÜK ŞANS
Başvuruda bulunan ve Çınar Akademi’de yapılan deneme sınavına giren 12. sınıf öğrencisi Nihal Ordu, “Evde deneme sınavına girme şansım olmuyor. Çınar Akademi, hem sınav kalitesi hem de nezih ortamı ile bizim için büyük şans oldu” ifadeleri ile memnuniyetini dile getirdi. Sınava arkadaşları vasıta ile kayıt yaptıran yine 12. sınıf öğrencisi Ravza Yıldız ise, “Bundan öncede deneme sınavlarına girmiştim, bu sınava da girmek istedim ve memnun kaldım. Bundan sonraki sınavlara da girmeyi planlıyorum. Bizlere bu imkanı sunan herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 


HAZİRAN AYINA KADAR DEVAM EDECEK
Haziran ayının ilk haftasına kadar belirlenen takvim doğrultusunda her hafta sonu devam edecek deneme sınavlarına Kocaeli’nde katılmak isteyen herkes, izmit.bel.tr adresinden başvuruda bulunabilecek. Kapılarını vatandaşlara açan ve deneme sınavlarına başlayan Çınar Akademi’de çalışmaları yakından takip eden İzmit Belediyesi Eğitim Koordinatörü Osman İlhan Cebeci, sosyal belediyecilik adına yapılması gereken çok güzel bir projenin hayata geçirildiğini belirtti. 


CEBECİ, “ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE”
Çınar Akademi’nin tam olarak ağustos ayında faaliyete geçeceğini dile getiren Cebeci devamında, “Çınar Akademi, İzmit Belediye Başkanımız Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in önemli birçok projesinden biri. Çünkü hepimizin bildiği gibi sosyal belediyecilik adına yapılması gereken çok güzel faaliyetler var. Bunlardan bir tanesi de; bütün anne babaların en önemli isteği olan çocuklarına iyi bir gelecek sağlayabilmek, bu nedenle İzmit Belediyesi liseye hazırlık ve üniversiteye hazırlık anlamında öğrencilere ücretsiz kurslar veriyor.


“AĞUSTOS AYINDA KURSLARA BAŞLAYACAĞIZ”
Bu kurslar en kapsamlı şekilde ağustos ayı içerisinde faaliyete geçecek. Şu an için binamız hazır. Hazır olduğu için de öğrencilerimiz sınava girinceye kadar zamanı değerlendirelim, sınava kadar ki bütün hafta sonları boyunca öğrencilerimize deneme sınavı çalışması yapalım istiyoruz. Bugün itibari ile sınavlara başladık. Ben öğrencilerimize bu anlamda güzel bir hizmet verdiğimiz için mutluyum. Başkanımızı bir kez daha kutluyorum” ifadelerini kulandı.