İzmit Belediyesi etkili kar yağışında ilçenin tüm sokaklarında olduğu gibi dik yokuşlu yollarında da yol açma ve tuzlama çalışması yapıyor. Yol açma ve tuzlama çalışması için büyük iş makinelerinin giremediği, girse de tehlikeli olabileceği için tedbiren daha küçük araçlara tuz yükleyerek yüksek eğimli yollarda çalışma yapan ekipler önce kendi güvenliğini sağlayıp, ardından insan üstü çaba harcayarak halkın ulaşımını kesintisiz olarak sağlıyor. Vatandaşlar da emeği alkışlıyor.


YÜKSEK EĞİME RAĞMEN
İzmit’in eğilimli yerleşimlerinden Cedit Mahallesi’nde de durmaksızın çalışma yapan İzmit Belediyesi Karla Mücadele Timi, oldukça dik olan, araçların kaydığı Özkurtuluş ve İncir Sokak’ta insan gücünün sınırlarını zorlayarak yolları açık tutuyor ve tuzlama çalışması yapıyor. Yıllar sonra sokaklarında kar temizleme ve tuzlama çalışması yapıldığını gören mahalleliler ise memnuniyetlerini ortaya koyup emekçilerin nazarında belediyeye teşekkürlerini iletiyor. 


10 YIL SONRA GELEN ARAÇ
Özkurtuluş Sokak sakinleri, “ ‘İzmit Belediyesi çalışmıyor’ diyen insanlar! 10 yıldır bu bayırda ilk defa araba görüyorum, ilk defa. Allah belediyemize zeval vermesin” diyerek teşekkürlerini iletti. Öte yandan Gültepe, Serdar ve Orhan mahallelerindeki dik sokaklarda rizikoyu göze alarak vatandaşlara hizmet veren karla mücadele ekipleri vatandaşı gülümsetiyor. Karla mücadelede sınıfı başarıyla geçen İzmit Belediyesi yol açma ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor. 


Haberin videosunu izlemek için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz:
https://fb.watch/aJhYHEbMtx/