İzmit Belediyesinden Beyaz Baston Görme 
Engelliler Haftasında farkındalık etkinliği 


İzmit Belediyesi, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında Görme Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği ile farkındalık etkinliği gerçekleştirdi


Engelli dostu İzmit Belediyesi, engelli bireylerin yanında olmaya devam ediyor. İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında, Görme Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği ve Genç Kızılay Kulübü gönüllü öğrencilerini bir araya getirdi. İzmit Belediyesi görme engeli bulunmayan bireylerin empati duygularını geliştirebilmesi ve toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla çeşitli farkındalık etkinlikleri gerçekleştirdi. Programa İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu da katıldı. 


“FARKINDALIĞIN ARTTIĞI BİR DÜNYA İSTİYORUZ”
‘Karanlığa karşı beyaz baston’ ve ‘Sadece Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nda değil, her gün engellerin kaldırıldığı ve farkındalığın arttığı bir dünya’ sloganıyla çalışan İzmit Belediyesi, düzenlediği farkındalık etkinliğinde Görme Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği üyeleri gönüllü öğrencileri Beyaz Baston kullanımı hakkında bilgilendirdi. Öğrenciler gözleri kapatılarak Beyaz Baston kullanmayı deneyimledi. Ardından görme engelli bireylere özel üretilen satranç, iskambil kağıdı ve domino oyunlarıyla dernek üyeleri ve Genç Kızılay üyeleri arasında mini bir turnuva düzenlendi ve katılımcılara hediyeler takdim edildi.