İzmit Belediyesi ve İzmit Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yaşanan deprem felaketinden etkilenen çocukların yaralarını sarmak, günlük hayata adaptasyonlarını sağlamak amacıyla düzenlenen “Çocuklar Gülsün” bu defa Balkan Dernekleri Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Programa depremden etkilenerek Yenişehir, Yahya Kaptan, Kadıköy, 28 Haziran, Mehmet Ali Paşa mahallelerine yerleşen minikler ve aileleri katıldı. 
 
YOĞUN KATILIM
‘Çocuklar Gülsün’ programına, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İKK Yürütme Kurulu Üyeleri Müzeyyen Topçu Tan, Lütfi Bodur, İKK Kadın Meclisi Başkan Vekili Özlem Durmuş Şenyüz, İKK Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri Cevahir Emir, Nazik Sarı İşler, Şennur Acar, Müşerref Yüksel, Nazmiye Çetindoğan, Gizem Tüzer, Dilek Hülya Ağırkaya, Emine Salman, İKK Emekli Meclisi Başkanı Neriman Kılıçalan, İKK Emekli Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Korkusuz, VELİ-DER Başkanı Ayşe Irmak, İKK Kadın Meclisi 102 Kadın 102 Bakış Proje Grubu Üyeleri Ayten Çakmak, Melda Okur, Tülay Pehlivanoğlu, Ayla Ertan, Ayşen Durmuş Hüseyin, Berrak Acar, İKK Operasyon Sorumlusu Esen Bayraktar Erdinç ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
“AMACIMIZ ÇOCUKLARI MUTLU ETMEK”
Programın açılışında konuşan İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, “6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketinin ardından kentimize gelen çocuklarımızla bir araya gelelim istedik. İzmit Belediyesi işbirliği ile düzenlediğimiz etkinliğimizde amacımız çocukların yüzünü güldürmek ve çocukları mutlu etmektir. Bu güzel programın devamını Kuruçeşme, Saraybahçe gibi İzmit’in diğer bölgelerinde de yapmayı planlıyoruz” dedi.
 
DOYASIYA EĞLENDİLER
Müzik, dans, palyaço, yüz boyama, patlamış mısır, pamuk şeker, mum boya ve keçeli kalem ile resim yapma, tüm çocukların interaktif katılımı ile tablo üzerine guaj boya resim yapma gibi birbirinden farklı etkinliklerin yapıldığı programda çocuklar doyasıya eğlendi.
Şenlik havasında geçen etkinlikte tüm katılımcılara kek ve limonata ikram edildi.
 
OYUNCAK VE KİTAP HEDİYE EDİLDİ
Ayrıca İzmit Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 2 Mayıs 2023 Salı günü BELSA B Blok önünde kurulan “Sıfır ya da Hasarsız 2. El Oyuncak ve Kitap Toplama Standında” toplanan oyuncak ve hikaye kitapları “Çocuklar Gülsün” şenliğine katılan tüm çocuklara hediye edildi.
 
MİNİ KONSER
Etkinliğe, yakında dijital platformda synth pop tarzında albümleri çıkacak olan LÖNK grubunun solisti Ozan Sarıyıldız depremzede aileler ve çocuklar için gönüllülük esasıyla gitarı eşliğinde şarkı söyleyerek mini bir konser verdi.