Dans tutkunlarını alanında uzman eğitmenlerle buluşturan İzmit Belediyesi Sanat Akademisi bünyesindeki Sahne İzmit Halk Dansları Topluluğu yeni dansçılara kapılarını aralıyor. Halk dansları, Street jazz ve bale eğitimlerinin ücretsiz olarak sunulacağı eğitimler için kayıtlar yarın (pazartesi) başlıyor. 8 Ekim’e kadar sürecek olan başvuruların ardından dersler 15 Ekim’de başlayacak.


KAYIT BAŞVURULARI ONLİNE
‘Sahne İzmit sizi dansa çağırıyor’  ve ‘Dansın büyüsünü beraber yaşayalım’ sloganlarıyla yeni dansçıları bünyesine katacak olan Sanat Akademisi Sahne İzmit Dans Toplulukları’nın eğitimlerinden yararlanmak isteyenler İzmit Belediyesinin internet sayfasından online olarak başvurularını yapabilecek. Haziran ayına kadar sürecek olan eğitimlerin ardından sanat gecelerine, festivallere ve yarışmalara yönelik olarak gösteri ve yarışmacı dans grupları belirlenecek. 


HALK DANSLARI GRUPLARI
Halk danslarında 8-10 yaş arası Minik grup, 11-13 yaş arası Yıldız grup, 14-17 yaş arası Genç grup, 18-29 yaş arası Büyük grup ve 30 yaş üstü dans severler Hobi grubuna kayıt yaptırabilecek. Halk dansları gruplarının eğitimlerini Sahne İzmit Genel Koordinatörü Enis Üstüntaş ve antrenör Meltem Öztürk verecek.


STREET JAZZ VE BALE İÇİN
Alanında başarılarıyla tanınan eğitmen Berkan Çelik’in derslerini vereceği Street jazz eğitimlerinden yararlanmak isteyen 11-13 yaş arasındakiler Yıldız gruba, 14-17 yaş aralığındaki İzmitliler Genç gruba başvuru yapabilecek. Bale derslerini ise Sude Erenkaya’nın vereceği Sahne İzmit Dans Toplulukları’nın bale eğitimlerine ise 4-7 yaş arasındaki çocuklar kayıt yaptırabilecek. 


DANSIN BÜYÜSÜNÜ PAYLAŞIN!
Mehmet Ali Paşa’da bulunan İzmit Belediyesi Sanat Akademisi’nde verilecek eğitimler pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirilecek. İzmit Belediyesi Sahne İzmit Halk Dansları Topluluğu uzman eğitmen kadrosuyla 7’den 70’e tüm sanat ve dans severlere eğitim kapısını sonuna kadar açıyor.