Özel gereksinimli bireylerin sosyal hayatta aktif rol alması ve özgüvenlerini arttırması amacıyla birçok farkındalık çalışmasına imza atan İzmit Belediyesi şimdi de hafif ve orta derecede engel durumuna sahip özel gereksinimli bireyler için Yaşam Destek Evi (YADEV) projesini hayata geçiriyor. Yaşam Destek Evi ile özel gereksinimli bireylerin yaşam kalitelerini arttırmak ve sosyalleşmelerini sağlamak amaçlanıyor. 


HEM ÖZEL BİREYLER HEM DE AİLELERİ İÇİN
İzmit Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından projesi hazırlanan Yaşam Destek Evi, özel gereksinimli bireylerin gündelik hayatlarını idame ettirebilecek yeterliliğe sahip olmasını hedefliyor. Bu şekilde özel gereksinimli bireylerin bakımını üstlenen aileleri ve yakınlarının da sorumluluğu azalmış olacak.  


KADIKÖY MAHALLE KONAĞI’NDA
Kadıköy Mahalle Konağı’nda yapılacak olan Yaşam Destek Evi ile özel bireyler ve yakınları projeyi destekleyen eğitimler, atölyeler, sosyal çalışmalar ve psikolojik destek ile hayata daha fazla gülümseyerek bakacaklar. Özel bireyleri her anlamda hayata bağlayacak olan Yaşam Destek Evi için başlatılan çalışmaların Ekim ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor.