İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, her ay başka bir İzmit köyünün tanıtılacağı “Bizim Köy” projesini hayata geçiriyor. İzmit’in köylerinin tanıtımı ve kalkınmasını sağlamak amacıyla her ay başka bir köyde planlanacak olan Bizim Köy Doğa Yürüyüşleri ile köy halkının iletişimini arttırarak köylerimizin tanıtımının sağlanmasının yanı sıra katılımcıların doğal ürünlere direkt olarak üreticiden ulaşmasını da sağlamış olacak. 


23 OCAK PAZAR GÜNÜ
Bizim Köy Doğa Yürüyüşlerinin ilki 23 Ocak Pazar günü Nebi Hoca Köyü’nde başlıyor. Sabah saat 09.15’de İzmit Belediyesi önünde buluşacak olan yürüyüşçüler belediye araçlarıyla Nebihoca Köyü’ne hareket edecek. Köyde yapılacak olan ikramlar, bilgilendirme, alışveriş ve serbest zaman sonrası başlayacak olan yürüyüş Davuldere Barajının sonunda tamamlanacak. 7 kilometrelik kar yürüyüşü şeklinde olacak yürüyüş sonra yakılacak ateş başında sohbet imkânı bulacak olan yürüyüşçüler keyifli bir günün ardından 14.30’da İzmit’e dönüş yapacaklar. 


Yürüyüşler tecrübe gerektiren rotalarda gerçekleşeceği için katılım 50 kişi ile sınırlandırılmış olup rezervasyon yapılması gerekmektedir. 


Rezervasyon: 05325601303


Katılımcıların Yanlarında Getirmesi Gereken Ekipmanlar
Katılımcılara Mevsime ve doğa yürüyüşü şartlarına uygun giyinmeleri tavsiye edilir. Bunun dışında yanlarında 
Sırt çantası
Yedek kıyafetler (ıslanmaya ve terlemeye karşı)
Su matarası
Tozluk
Baton
İlk yardım malzemesi
Kronik rahatsızlığı olanlar ilaçları
Fotoğraf makinesi 
Kumanya