Avrasya Gençlik Gelişim Derneği ile İzmit Belediyesi’nin ortağı olduğu ve Ulusal Ajans tarafından onaylanan Erasmus+ KA227 ‘Avrupa Folklorik Değerleri Gençlik Çalışmalarını Aydınlatıyor’ Projesi kapsamında İzmit Belediyesi Dernekler Yerleşkesinde, tüm proje ortaklarından temsilcilerin katılımıyla yaygınlaştırma etkinliği düzenlendi. Etkinliğin ilk bölümünde proje koordinatörü Avrasya Gençlik Gelişim Derneği Başkanı Meriç Tarhan tarafından proje süreci ve sonuçları hakkında katılımcılara genel bilgi verildi.

 


E-ÖĞRENME PLATFORMU OLUŞTURULACAK

Projenin bir çıktısı olarak hazırlanan ve proje ortaklarının geleneksel sanatlarını tanıttığı tüm eğitim videolarının bulunacağı bir e-öğrenme platformunun yakın zamanda hayata geçirileceği bilgisi tüm katılımcılarla paylaşıldı. Etkinliğin devamında proje kapsamında oluşturulacak olan e-öğrenme platformunda tanıtımı gerçekleştirilecek geleneksel keçe sanatı ile ilgili olarak İZGİM eğitmeni Oya Tuncer genel bir bilgilendirmede bulunurken sonrasında katılımcılar için bir örnek keçe ürünü yapım çalışması gerçekleştirildi.

 


YABANCI KATILIMCILAR DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

Keçe sanatı tanıtım ve örnek uygulamasından sonra Oya Tuncer ve çalışma arkadaşlarına Avrasya Gençlik Gelişim Derneği Başkanı Meriç Tarhan tarafından projeye sunduğu katkılar için teşekkür belgesi takdim edildi. Etkinliğin devamında proje ortağı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesini temsilen katılan eğitim görevlisi Evrim Öğüt Türkiye’deki geleneksel müzik eğitimi ve çalışmalarında kadınların mevcut durumu hakkında bilgi verdi.  Ayrıca yabancı katılımcılardan kendi ülkelerindeki deneyimleri paylaşması istendi.

 


KATILIMCILARA TEŞEKKÜR EDİLDİ

Etkinlik Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin hazırlamış olduğu geleneksel müzik aleti ney tanıtım ve eğitim videosunun izlenmesiyle tamamlanırken İzmit Belediyesi adına proje yürütücülüğünü gerçekleştiren Strateji Geliştirme Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından tüm yerli ve yabancı katılımcılara etkinliğe göstermiş oldukları ilgi için teşekkür edildi.