İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile İzmit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde 2022-2023 yılında eğitim veren İZMEK Kursları El Sanatları Branşları sergisi 
İzmitlilerle buluştu. İZMEK’te eğitim veren öğretmenlerin ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu eserlerden oluşan sergi, Dolphin AVM yanında bulunan Nikomedia Sanat Galerisi’nde vatandaşların ziyaretine açıldı.


SOLAKOĞLU, “EMEK DOLU BİR YILIN SONUCU”
İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu, “İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile İzmit Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklığında gerçekleştirilen İZMEK Kursları El Sanatları Branşları sergisinin açılışında sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. 
2022-2023 eğitim döneminde, 45 kurs merkezinde, 102 usta öğreticimiz 16 branşta hep birlikte çalışarak; bugün burada birbirinden güzel el sanatı işlerinin büyülü dünyasına adım atmamıza vesile oldu. Bu güzel sergi, emek ve yetenek dolu bir yılın sonucunu yansıtıyor. 


“ÖZVERİLİ ÇALIŞMALAR”
Sergide yer alan her bir eser, öğretmenlerimizin özenli rehberliği ve kursiyerlerimizin özverili çalışmaları sayesinde ortaya çıktı. Ev tekstili, şiş ve tığ örücülüğü, makrome, moda tasarım, keçe, dantel angles, amigurumi ve deri çanta yapımı gibi birbirinden kıymetli branşlarda çalışmalar gerçekleştiren öğretmenlerimiz ve kursiyerlerimiz, geleneksel el sanatlarını modern dokunuşlarla buluşturarak yaratıcılıklarını sergiledi. El sanatları, kadınların yeteneklerini ortaya koymalarını sağlayan bir yolculuk. 


“PAYLAŞIMIN EN GÜZEL ÖRNEĞİ”
Kadınlarımızın bu sanatlarla uğraşması, emeklerini somut eserlere dönüştürmesi, güçlerini ve yeteneklerini sergilemesi bu yolculuğu daha keyifli hale getiriyor. Bu nedenle, sergimizde kadınların yaratıcılığına ve emeğine verilen değeri görmekten de büyük gurur duyuyorum. Bu sergi aynı zamanda değerli kursiyerlerimiz arasında İZMEK çatısı altında kurulan dostlukların, dayanışmanın,  bilgi ve tecrübe paylaşımının en güzel örneğini oluşturuyor.  
Bu sergide gördüğünüz, incelediğiniz, beğendiğiniz her eser işte bu dayanışmanın bir yansıması. İZMEK Kursları El Sanatları Branşları sergisi de bu dayanışmanın izlerini barındıran çok kutsal bir mekan. 


“KADIN DAYANIŞMASI ADINA HAYIRLI OLSUN”
Bu vesileyle, İZMEK Kursları El Sanatları Branşları sergisinin açılışında emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize içtenlikle teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca İzmit Halk Eğitim Merkezi’ne ve bizleri destekleyen tüm kurumlara bu önemli iş birliği için teşekkürlerimi sunuyorum. Kadının emeğine, değerine ve dayanışmasına verdiğimiz önemi bir kez daha hatırlayarak, bu güzel serginin kentimize ve kadın dayanışmasına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 


ÇELİKKAYA,” EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, “ İlçemizde yaygın eğitim faaliyeti çok verimli geçiyor. Bugün bunun bir örneğini görüyoruz. Özellikle yaş profilini düşürmek, daha fazla gence ulaşmak için çabamız var. Bugünkü sergide birçok insanın emeği var ve kendilerine çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 


KALAÇ, “YIL BOYUNCA EMEK VERDİLER”
İzmit Halk Eğitim Müdürü Zeki Kalaç, “Bugün burada, vatan topraklarımızda yaşarken bize bu vatanı bırakan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum.  Her zaman her yerde herkes için eğitim sloganıyla yola çıkan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, her yaştan insanın eğitimine ve gelişimine destek olmak için çeşitli kurslar açıyor. Kültürün en önemli unsurlarından biri el sanatları ve güzel sanatlardır. Sergimizde el işinden nakışa, çeyiz setlerinden kıyafetlere kadar birçok ürün yer alıyor. Amacımız kursiyerlerin yıl boyunca emek verdikleri ürünlerini tanıtmak ve ekonomik kazanca dönüşmesine destek olmak. Sergimiz hayırlı olsun” dedi. 


ÜÇ GÜN SÜRECEK 
Ev tekstili, şiş ve tığı örücülüğü, makrome, moda tasarım, keçe, dantel angles, amigrumi, deri, çanta yapımı, makine türk işi, saçaklama, iğne oyası, el nakışı, takı tasarımı, kırkyama, giyim, atık ve muhtelif tekstil dönüşüm olmak üzere 45 kurs merkezinden toplam 16 branş, 102 usta öğretici ve öğrencilerinin yıl boyunca yapmış oldukları el emeği ürünler sergilenecek. Sergi, 14-16 Haziran tarihleri arasında saat 09.00 ile 17.30 saatleri arasında vatandaşların ziyaretine açık olacak.