İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi’nde (İZGİM) gerçekleştirilen çalışmalar vatandaşların yoğun ilgisiyle sürüyor. İZGİM’deki hizmetlerden oldukça memnun kalan vatandaşlar İzmit Belediyesi yetkililerine teşekkürlerini iletiyor. İZGİM, açılışının üzerinden kısa süre geçmesine rağmen kentin markası haline geldi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı yeni kurulan Toplumsal Eşitlik Birimi tarafından yeni projeler planlıyor. Emekçi kadınlarla çıkılan yolda İZGİM günden güne büyüyor. 


SATIŞ YAPMA İMKÂNI
Kadını her alanda destekleyen, kadın istihdamı için sürekli çalışan Toplumsal Eşitlik Birimi İZGİM’de hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. İZGİM’de atölyelerde ürünler üretiliyor, İzmit Belediyesinin sağladığı imkânlarla bu ürünlerin satışı yapılıyor. Üreten kadınlara İzmit’in belli noktalarında satış yapmaları amaçlı stantlar veriliyor, festivaller düzenleniyor. 


TÜM TÜRKİYE’YE ULAŞIYOR
Bu festivallerde kadınlara ürünlerini satma imkânı sunuluyor, sanat sokağında satış alanları tahsis ediliyor. İzmit çarşıda online olarak satış yapma imkanı bulan kadın üreticiler ayrıca Çınar Kadın Kooperatifi ile birlikte ürettikleri ürünleri ve İZGİM’de üretilen ürünleri Trendyol, Hepsiburada gibi online satış platformlarında tüm Türkiye’ye ulaştırabiliyorlar.  


OKULLAR MİSAFİR EDİLİYOR
Kentimizdeki okullar İZGİM’i çocuklarla buluşturmak için randevu talep ediyorlar ve  ziyarete gelen çocuklar hem atölyelerde geleneksel Türk sanatlarının yapımıyla tanışma fırsatı buluyor hem de doğa temelli olan etkinliklere katılıyorlar. Çocuklar aynı zamanda oyun alanında ve çocuk kütüphanesinde eğlenerek öğrenmenin tadını çıkarıyor. 


ÜCRETSİZ DİYETİSYEN VE PSİKOLOG HİZMETİ
İZGİM’de ortak çalışma ofisleri, birbirinden yaratıcı ürünlerin yapıldığı mum, sabun, tokat baskı, mozaik, seramik, çini, hediyelik eşya, makrome, deri, takı tasarım ve keçe atölyeleri bulunuyor. Atölyelerin yanı sıra, anneler çalışırken çocukların gelişiminin desteklendiği kütüphane, oyun ve etüt alanı, ücretsiz diyetisyen ve psikolog hizmeti, gebelere özel uygulamalar, hamile pilatesi, yoga eğitimlerinin verildiği spor salonu da tesiste yer alıyor.