Erasmus Programı Stratejik Ortaklık Projesi kapsamında İzmit Şehit Polis Volkan Şabaz İlkokulu tarafından ağırlanan 5 ayrı ülkeden 14 yabancı okul müdürü ve öğretmen İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’i ziyaret ettiler


Erasmus programı kapsamında kentimize gelen yabancı okul müdürleri ve öğretmenler İzmit Belediyesi’ne ziyarette bulundular. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret programında İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet yabancı konuklarına hediyeler takdim ederek Türk Kahvesi ve pişmaniye ikram etti. Yabancı konuklar da başkan Hürriyet’e hediyeler sunarken başkana misafirperverliğinden ötürü teşekkür ettiler.


GENİŞ KATILIM
İzmit Belediyesi Ana Hizmet Binası 2. Katta bulunan toplantı salonunda yabancı konukların ağırlandığı programa İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra  İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Nurettin Bulut, Şehit Polis Volkan Şabaz İlkokulu Müdürü Murat Kanmaz , İsveç’ten Par Olof Blondell, Peter Söderholm, Jenny Kristina Abraham, İspanya’dan Fern Elisabeth Norris, Veronica Sanchez Arranz, Ana Jesus Garcia Franco, Sırbistan’dan Dijana Kopunovic Torma, Marina Piukovic, Sandra İrsevic, Romanya’dan Simona Nicoleta Martin, Teodora Felicia Popa, Maria Duma, Yunanistan’dan Sourlis Konstantinos, Traianos Konstantinos, Şehit Polis Volkan Şabaz İlkokulu öğretmenleri Umut Özlem Tok ve Mehtap Kılıç katıldı. 


“DAYANIŞMAYA AÇIĞIZ”
Programda konuşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet; “Biz projelerde her zaman dayanışmaya, destek vermeye hazırız. Biz bu tür projeleri çok önemsiyoruz. Eğitim tabanlı projeler bizler için çok önemli. Bu anlamda ülkeler arasındaki dayanışma sadece okullar üzerinde değil belediyeler arasında da yapılabilir.  İzmit Belediyesi olarak buradaki konuklarımızın kendi yaşadıkları ülkelerde beraberce projeler üretebiliriz. Buna da her zaman açığız” dedi.


ATATÜRK EVİ’NE HAYRAN KALDILAR
Yabancı misafirler İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet tarafından kente kazandırılan, Atatürk’ün manevi kızı Sabiha Gökçen’in manevi oğlu tarihçi-yazar Eriş Ülger’in koleksiyonundan oluşan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait eserlerin sergilendiği Atatürk Evi Müzesi’ni de ziyaret etme fırsatı buldular. Ulu Önder’e ait nadide eserlerin, kişisel eşya ve fotoğraflarının yer aldığı, Tarihi Kentler Birliği ödüllü Atatürk Evi Müzesi, konuklarını kendine hayran bıraktı. Ziyaret programına İzmit Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Necat Çakır, SARBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Sarıca da katıldı ve ikili konuklarla yakından ilgilendi.