İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Turizm Platformu’nun Genel Sekreteri Hüseyin Gazi Coşan, Genel Koordinatörü Çetin Gürcün ve 3 uzman bugün İzmit Belediyesi’ne ziyarette bulunacak.  Programda İzmit’in turizm potansiyeli masaya yatırılırken, konuklara İzmit Belediyesi yetkilileri tarafından İzmit hakkında detaylı sunumlar yapılacak. Platformun büyük tecrübesiyle İzmit’in vizyonu bir araya getirilerek, kentte büyük turizm hamlesi için yeni bir sayfa açılacak.


İZMİT’İN POTANSİYELİ DİKKAT ÇEKİYOR
İstanbul Turizm Platformu’nun 2 Aralık 2021’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BİMTAŞ’a gerçekleştirdiği çalışma ziyareti programında İzmit’in kentsel ve kırsal alanlarında sahip olduğu potansiyel gündeme geldi. İzmit’in İstanbul’a yakınlığı ve turizm potansiyelinin İstanbul Turizm Master Planı çalışmalarında önemli bir hinterland olarak yer alabileceği değerlendirildi. 


İZMİT’İN TURİZMİ KONUŞULACAK
Bu toplantının ardından İstanbul Turizm Platformu İzmit’e ziyaret programı gerçekleştirecek ve İzmit’in turizm potansiyeli detaylı olarak masaya yatırılacak. İzmit için çok önemli olan toplantının sonrasındaki süreçte İstanbul Turizm Platformu ile İzmit Belediyesi arasında yepyeni turizm çalışmalarının yapılması bekleniyor. Yapılacak çalışmalarla İzmit’in marka değeri ve kentin ekonomisinin daha da büyümesi hedefleniyor.


BULUŞMA RAMADA OTEL’DE
Bugün yapılacak büyük buluşma saat 10.30’da İzmit Ramada Otel’de gerçekleşecek. Program çerçevesinde önce İstanbul Turizm Platformu ekibi bir sunum yapacak. Ardından İzmit Belediyesinin Kültürel ve Doğal Miras, Rotalar ve Spor Olanakları ile tanıtım sunumları gerçekleştirilecek. Kültür Tepesi, Kapanca Sokak ve Akçakoca Meydan gezisinin ardından Tarihi Süleymanpaşa Hamamı Seyr-i İzmit Kafe’de değerlendirme oturumu yapılacak.