Türkiye şampiyonalarında önemli başarılara imza atan ve her geçen gün ülkenin cimnastikte yükselen değeri olan İzmit Belediyespor Kulübü Cimnastik Takımı, yeni şampiyonları yetiştirmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Antrenör Tolga Havuç’un koordinatörlüğünde genç antrenör ekibiyle önemli işlere imza atan ekipte şu an için 7-8 ve 9-10 yaş grubu olmak üzere 22 yarışmacı sporcu bulunuyor. Haftanın 5-6 günü çalışmalarını Başiskele Cimnastik Salonu’nda sürdüren takım, kadınlar artistik Cimnastik dalında faaliyetlerini yürütüyor. Kapılarını üç yaş ve üzeri tüm çocuklara açan kulübe katılmak isteyenler başvuruda bulunabilirler. 


ERENKAYA, “PIRIL PIRIL GENÇLERİMİZ VAR
Cimnastik takımıyla çok yakından ilgilenen ve Cimnastik branşının Türkiye’de özelikle son dönemde oldukça öne çıkan bir spor branşı olduğunu belirten İzmit Belediyespor Kulübü Başkanı Yusuf Erenkaya, “Çok güzel bir atmosferde pırıl pırıl gençlerimiz antrenmanlarını yapıyorlar. Tabi Cimnastik branşı, günümüzde Türkiye’de ön plana çıkmaya başlayan bir spor dalı olarak dikkat çekiyor. Tolga Havuç gibi bir hocaya ve çok değerli ekibine sahibiz.


“AYŞE BEGÜM ONBAŞI’LAR YETİŞTİRECEĞİZ”
Tek amacımız; İzmit Belediyespor Kulübü olarak yeni Ayşe Begüm Onbaşı’lar, yeni İbrahim Çolak’lar, şampiyonlar yetiştirmek. Bu konuda en büyük desteğimizi İzmit Belediye Başkanımız Av. Fatma Kaplan Hürriyet’ten alıyoruz. Vizyonu olan spor kenti İzmit’in gerekli başarılarla öne çıkması için biz de İzmit Belediyespor Kulübü yönetimi olarak elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. Emeği geçen herkese tekrardan teşekkür ediyorum” dedi. 


HAVUÇ, “İYİ BİR İVME KAZANDIK”
İzmit Belediyespor Kulübü Cimnastik branşının çalışmaları ve takımın yapısı hakkında bilgi veren antrenör Tolga Havuç ise, “İzmit Belediyespor Kulübü olarak 6 yıldır Cimnastik branşında faaliyet gösteriyoruz. Yaş gruplarına göre hafta içi ve hafta sonu seçilen sporcularımız içerisinde çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında ufak yaş gruplarımızı da yetiştiriyoruz. İzmit Belediyespor Kulübü olarak şu an Kocaeli’de iyi bir ivme kazandık.


“ULUSLARARASI BAŞARILAR HEDEFLİYORUZ”
Türkiye’de de mevcut konumda sporcu sayısı ve madalya başarı sayısı anlamında en büyük kulüplerden bir tanesiyiz. Sadece İzmit ile sınırlı kalmayarak diğer ilçelerimizden de sporcularımıza kapımızı açarak onları da Türk cimnastiğine kazandırmayı sürdürüyoruz. Bundan sonrası için hedeflerimiz arasında; mili takımlara sporcu vermek ve bu sporcularla ulusaldan ziyade uluslararası başarılar elde ederek gerçekleştirdiğimiz çalışmaları taçlandırmak istiyoruz” dedi. 


“TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDUK”
Kulübün başarılarından ve çalışma vizyonundan da bahseden Havuç, “Cimnastik branşı içerisinde çok farklı disiplinler var. Bunlar; artistik cimnastik, aerobik cimnastik, trambolin cimnastik, ritmik cimnastik ve son yıllarda da ortaya çıkan parkur cimnastik olarak birbirinden ayrılıyor. İzmit Belediyespor Kulübü olarak biz, kadınlar artistik cimnastik kategorisinde faaliyet gösteriyoruz. Takımımız, son gerçekleştirilen Artistik Cimnastik Kadınlar Türkiye Şampiyonası’nda da önemli bir başarı elde ederek Türkiye şampiyonu olmuştur. Yarışmada birinciliği paylaşan iki sporcumuz olmak üzere kürsünün ilk dört sırasında yine bizim sporcularımız yer aldı.


“ÇOK ŞANSLI BİR İLÇEYİZ”
Türk sporunun gelişmesi açısından yapılan çalışmalarda yerel yönetimlerin desteği çok önemli. Biz bu konuda çok şanslı ilçelerdeniz. İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet göreve geldiği günden bu yana diğer branşlarda olduğu gibi cimnastik branşına da ciddi destekler vermekte ve bizleri desteklemektedir. Biz cimnastik ailesi olarak, İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’e çok teşekkür ediyoruz.  Yine bizimle devamlı çalışma halinde olan kulüp başkanımız Yusuf Erenkaya’ya ve İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürü Mithat Ağa’ya teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.