İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle hayata geçirilen Yeşilova Mahallesi Çınar Çocuk Evi ilk mezunlarını verdi. Yılsonu gösterisi ilk olarak Mars sınıfı miniklerinin dans gösterisi ile başladı. Ardından Jüpiter sınıfı, Venüs sınıfı ve Neptün sınıfının dans gösterileri büyük beğeni kazandı. Yılsonu gösterisinin ardından öğrencilere yıl boyunca gösterdikleri başarı ve emeklerin göstergesi olan karnelerini İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet takdim etti. 11 öğrencinin mezuniyet heyecanı yaşadığı programda kepler atılırken hem coşkulu hem de duygulu anlar yaşandı. Çocuklar ilk mezuniyet plakalarını kütüğe hep birlikte yerleştirdiler.  


HÜRRİYET, “EN ÖNEMLİSİ ÇOCUKLARIN HAYATINA DOKUNMAK”
Programın açılış konuşmasını yapan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Ben bugün sizlerden daha fazla heyecanlıyım. Bir belediye başkanı olmanın en güzel tarafı üretmek, kente dokunmak, insana dokunmak ama daha da önemlisi çocukların hayatına dokunmak. Onların eğitimleriyle ilgili ufacık bile bir katkımız olabiliyorsa ne mutlu bize. Çok büyük emekle, azimle ve çok isteyerek hayata geçirdiğimiz Yeşilova Çınar Çocuk Evi’mizin bugün ilk mezunlarını veriyoruz. 


“İYİ Kİ BURAYI AÇMIŞIZ”
Az önce binanın içerisinde çocukları gördüm; cıvıl cıvıllar, rengârenkler. Hepsi çok mutlu, hepsinin yüzü gülüyor. O çocuklar bizim geleceğimiz. Bu kentin bu ülkenin geleceği. Onları mutluluklarını görünce gözlerim doldu. İyi ki Çınar Çocuk Evi’ni çalışma arkadaşlarımla birlikte hayata geçirmişiz. İyi ki burayı açmışız. İnşallah çocuklarımızın geleceğine, eğitimine katkısı olsun. 


“BETON DİKMEKTEN ÇOK DAHA KIYMETLİ”
11 evladımız mezun oluyor bu çok büyük bir onur ve kıvanç kaynağı. Hayatlarındaki ilk diplomayı İzmit Belediyesinden alıyorlar. İşte bizim bu kentin geleceği için hayata geçirdiğimiz en güzel en büyük en çılgın projelerimizden bir tanesi.  Kentimizin geleceğini inşa etmek, evlatlarımızın geleceğini inşa etmekten geçiyor. Öyle betonlar dikmekten, taş duvarlar inşa etmekten daha değerli.  

 


“İNSANLARA NASIL DOKUNDUĞUMUZUN NİŞANESİ OLDU”
Çınar Çocuk Evi’mizin açılışında da söylemiştim; "İzmit’in geleceğini, İzmit’in yarınlarını dokuyoruz. İzmit’in yarınları için ayrı ayrı katma değer üretiyoruz" diye. Bu eğitim yuvası gerçekten de, İzmit’te yaşayanların geleceğini nasıl değiştirdiğimizin, insanlara nasıl dokunduğumuzun nişanesi oldu. İzmit’in evlatlarına hak temelli ve ekolojik tabanlı bir eğitim sistemini benimseyen öğretmenlerimizi de öyle dayısı amcası olan torpillilerden değil, liyakate uygun bir şekilde gerçekleştirdiğimiz sınavla seçtik. 


“YAŞAYARAK ÖĞRENİYORLAR”
Hepsi burada canla başla evlatlarımızın daha iyi bir geleceğe sahip olması için terk döküyor. Onları da emek ve çabalarından ötürü kutlamak istiyorum. Burada çocuklara özgürce ve birlikte öğrenme şansı veren Reggio Emilia yaklaşımıyla eğitim veriliyor, çocukların ilgi alanlarına uygun müfredatlar belirleniyor. Çocuklar bu müfredatla, paylaşımcı olmayı, karar verebilmeyi, uyumu, doğru iletişimi ve çevrelerini sarmalayan dünyayı öğreniyor. Ve daha da önemlisi hepsi yaşayarak hayatı öğreniyor.


“İKİNCİ ÇINAR ÇOCUK EVİ İÇİN GÜN SAYIYORUZ”
Şimdi de başka bir bölgemizde, Tüysüzler Mahallemizde ikinci Çınar Çocuk Evimizin açılışı için gün sayıyoruz. Nasıl ki bu çocuk evimiz Yeşilova Mahallemizin değerine değer kattı ise açacağımız ikinci kreş de Tüysüzler Mahallemize ayrı bir değer katacak. Şimdiden orasının da hayırlı uğurlu olmasını dilemek istiyorum.  


“YILSONUNDA İKİ KREŞİMİZİN TEMELİNİ ATACAĞIZ”
Yılsonunda da inşallah iki ayrı mahallemizde daha yine Çınar Çocuk Evi adını vereceğimiz iki kreşimizin temelini atacağız. Projelerin ruhsat aşamaları da tamamlanmak üzere. Buradan da müjdesini vermek isterim. Ben, burada eğitim ve öğretim gören 64 evladımızın da gözlerinden tek tek öpüyorum. Buna vesile olmuş olmanın verdiği gururla da 11 mezunumuzun da ilk mezuniyetlerini kutluyorum, mezuniyet törenimize katılan tüm aileleri sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.