İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün faaliyetleri arasında yer alan Kadın Sağlığı Eğitimleri kapsamında anne adaylarına her Salı günü ücretsiz gebe eğitimleri veriliyor. Anne adaylarının daha bilinçli bir hamilelik dönemi geçirmeleri adına verilen eğitimler kapsamında bu hafta “Bebeğimin ilk 40 günü” konulu eğitim yer aldı. 


“BEBEĞİMİN İLK 40 GÜNÜ”
İzmit Belediyesi İnstagram hesabında Kadın Doğum Uzmanı ve Hipnoterapist Op. Dr. İnci Çavuşoğlu’nun moderatörlüğünde ve Esra Ertuğrul’un konuk olduğu “Bebeğimin ilk 40 günü” konulu eğitim verildi. 6’ncı haftayı tamamlayan anne adaylarının bilgilendiği eğitimde doğum çantasında neler olmalı, anne ve bebek bağının önemi, anne sütünü arttırmak için neler yapılmalı, bebek nasıl emzirilir, bebeğin gaz problemleri gibi annelerin sıklıkla cevap aradığı konular üzerine konuşuldu. 


BİR SONRAKİ EĞİTİM YÜZ YÜZE
Gebe Eğitim Sınıfı’nda bir sonraki eğitim 25 Ocak 2022 Salı günü 12.30-13.30 saatleri arasında “Doğum Anının Yöntemi Ve Doğumu Kolaylaştırıcı Pozisyonlar” konusu ile Kadın Girişimciler Merkezi’nde (İZGİM) yüz yüze gerçekleşecek. Pandemi koşulları nedeniyle ön kayıt yapılması gerek eğitim için anne adayları 3180210 telefon numarasından randevu oluşturabilir.