Kültürel geçmişi geleceğe taşıyan derneklerin çalışmalarını rahatça yürütmelerini ve derneklere üye olan vatandaşların bir araya gelip kendi gelenek ve kültürlerini yaşatmalarını, yeni nesillere aktarmalarını sağlamak amacıyla bir süre önce fizibilite çalışmalarına başlayan İzmit Belediyesi, Necati Gençoğlu Kültür Merkezi’ni dönüştürerek hayata geçirmeye hazırlandığı Dernekler Yerleşkesi’nin projesini tamamladı. 

KAMU KAYNAKLARININ
DAHA ETKİN KULLANIMI
Ülkenin farklı şehirlerinde daha önceden yapılmış projeleri, bayram ya da hafta sonu demeden gidip yerinde inceleyen İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, sivil toplum örgütlerinin mekan sıkıntısını gidermek amacıyla dernekleri bir araya toplayacak yerleşke modelini belirledi. Kamu kaynaklarının daha etkin kullanılması için daha önce de önemli projeleri hayata geçiren Hürriyet, bu kez kültür merkezini daha aktif kullanma hamlesi yaptı ve belediyenin özkaynaklarıyla Dernekler Yerleşkesi’ni yapmak için kolları sıvadı.


MEKAN SORUNU BİTİYOR
Sivil örgütlenmeyi ve çok sesliliği destekleyen İzmit Belediyesinin hayata geçireceği Dernekler Yerleşkesi sayesinde artık dernekler kongre ya da etkinlik yapacağı zaman mekan aramayacak. Derneklerin ihtiyacı olduğunda kullanabileceği ofis, toplantı odası, konferans ve çalıştay salonlarına kavuşacağı Dernekler Yerleşkesi’nin projesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Öte yandan haftanın belirli günlerinde kullanılan Necati Gençoğlu Kültür Merkezi ise sürekli canlılığın olduğu bir alan haline dönüştürülüyor.


BİN 760 METREKARE
İzmit’teki sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek ihtiyaç ve taleplerin dinlendiği hazırlık süreci dikkate alınarak hazırlanan projede Dernekler Yerleşkesi toplam bin 760 metrekare alanda hizmet verecek. Dernekler Yerleşkesi’nde 10 dernek ofisi, yaklaşık 100 posta kutusu, 10 ve 60 kişilik olmak üzere 2 adet toplantı odası, 300 kişilik konferans salonu ile kafeterya bulunuyor.


AÇILIŞ EKİM AYINDA
Orhan Mahallesi’nde bulunan Necati Gençoğlu Kültür Merkezi’ni Dernekler Yerleşkesi olarak yeniden düzenleyip İzmit’e ve İzmitli’ye kazandıracak olan İzmit Belediyesi çalışmaları hızlandırdı. İzmit Belediye Koordinatörü Hakan Özkum kültür merkezine giderek çalışmaları yerinde inceledi. İzmitli derneklerin heyecanla beklediği Dernekler Yerleşkesi’nin ekim ayında kullanıma hazır hale getirilmesi planlanıyor.