İzmit Belediyesinin KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen ile memur ve sözleşmeli memurlara yönelik 2 yıl geçerli olmak üzere imzaladığı 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi kapsamında memurlara yüzde 100, sözleşmeli memurlara ise yüzde 200 oranında zam yapıldı


İzmit Belediyesinin KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen ile memur ve sözleşmeli memurlara yönelik 2 yıl geçerli olmak üzere imzaladığı 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin töreni meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.2 yıllık geçerlilik süresi olan 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi İzmit Belediyesinde memur statüsünde çalışan 228 kamu çalışanını kapsıyor. Sözleşme kapsamında İzmit Belediyesindeki memurlara yüzde 100, sözleşmeli memurlara ise yüzde 200 oranında zam yapıldı. 


YOĞUN KATILIM
Sözleşme kapsamında ayrıca Ramazan Bayram İkramiyesi, Kurban Bayramı İkramiyesi, İşçi Bayramı İkramiyesi ve Eğitim İkramiyesine de ortalama yüzde 90 zam geldi. İmza törenine İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Tüm Bel – Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Karakuş, İzmit Belediyesi yetkilileri, sendika yetkilileri ve çok sayıda belediye personeli katıldı. 


“YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”
İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet toplu iş sözleşmesi imza töreninde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Ben de ekibimle birlikte bu sözleşmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimizden beri emekten alın terinden yana olmaya çalıştık. Tüm verileri sendikalarımıza herhangi bir sansür uygulamadan sunduk. Bizim tavrımız her zaman işçiden emekçiden yanadır. Sizinle yan yanayız dedik. Bugün yeni bir imza sürecindeyiz ve yolumuza devam ediyoruz. 


“SÖZLEŞMEMİZİ GELİŞTİRDİK”
Geçtiğimiz sene çok güzel bir sözleşmeye imza atmıştık. Geçmiş dönemlerdeki sözleşmede olan anti demokratik uygulamaları kaldırdık. Belediyelerde eşit işe eşit ücret mantığından uzak anlayışlar hepimizin kanayan yarasıydı. Sendikalarla beraberce çözüm aradık. Daha önce memurların haklarından yararlanamayan sözleşmeli memurları da kapsam içine aldık. Yeni dönem toplu sözleşmemizi daha da geliştirdik. Bunu yine dayanışmayla birlikte yaptık. Sendikamızla kol kola bir sözleşmeye imza atmış olacağız. 


“PROJE GELİŞTİRENE ÖDÜL”
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yine izin vereceğiz. Bu daha önceki sözleşmemizde de vardı. Sendikal mücadeleye de destek vermeye gayret ediyoruz. Kurumda kolektif başarı ve proje geliştiren emekçilerin ödüllendirilmesini de kararlaştırdık. Sadece emir ve talimatlara uyulması değil, bizler bu kentin sorunlarıyla hepimizin ilgileniyoruz. Sorunlara akılcı ve üretken bir anlayışla çözüm üretmeliyiz. Belediyelerde çalışanlarımız mutlaka daha üretken olmalılar. Yeni hizmet alanlarını geliştirmeleri ve vizyoner olmaları çok çok kıymetli. 


“YÜZDE 100 VE YÜZDE 200 ZAM”
Kenti için yeni bir fikir üretirse çalışanımız bunun bir karşılığı olması gerekiyor. Toplam 228 çalışanımızı kapsıyor bu sözleşme. Fahiş zamlara karşı emekçilerimizi korumaya çalıştık. Buna istinaden memur ve amirlerimize yeni dönemde yüzde 100 zam yapmış oluyoruz, sözleşmeli çalışanlarımıza da yüzde 200 gibi bir zam yapmış oluyoruz. Yılda 4 kez verdiğimiz ikramiyelerimiz olan Ramazan Bayramı ikramiyesi, Kurban Bayramı ikramiyesi, 1 Mayıs İşçi Bayramı İkramiyesi ve Eğitim İkramiyesine de ortalama yüzde 90 zam yapmış bulunuyoruz. 


“CİDDİ İNİSİYATİF KULLANDIK”
Bu sözleşme aynı zamanda tavan oran limitini de aşmış bulunuyor. Ciddi bir inisiyatif kullandık. Emekten yana duruşu gösterebilmek tüm yöneticiler için çok kıymetli. O yüzden emekçiden yanayız derken bunu inanarak söylüyoruz. Sürecin ilerletilmesi ile emekçilerimize yakışır bir toplu sözleşmeye imza atmaktan gurur duyuyoruz. Sözleşme sürecinde emek harcayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Hepimiz bu belediyenin daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi için çalışıyoruz. Gönül ister ki çok çok daha iyi şartlar olsun ama bu attığımız adımlar çok büyük adımlar. Bu diğer kurumlar için de öncü adımlar. Toplu İş Sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun.”


“ÖRNEK VE GÜZEL MANZARA”
Programda konuşan Tüm Bel – Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Karakuş, “Sendikanın en mutlu günü böyle günlere denk geliyor. Bütün sömürü düzenine rağmen bugün önemli kazanımlar elde edilmişse bizden önce mücadele veren sendikacıların sayesinde sağlanmıştır. Bugün bu örnek ve güzel manzara maalesef yeryüzünde aynı oranda yaşanmıyor. 470 milyon insan işsizlikle boğuşuyor dünyada. Çelişki daha büyüyor. Ülkemizde de 4 insandan birisi iş arıyor. 1 milyon çocuk işçi var bu ülkede. Grevler yasaklanıyor, sendikal faaliyetlerin önü kesiliyor. 


“BU SÖZLEŞME KOCAELİ’NİN ZİRVESİ”
Cumhuriyetin çok önemli kazanımları satmayın dememize rağmen satıldı. Hiçbir kamu hizmetini bedelini ödemeden alamaz hale geldik. Bizim üzerimizdeki sorumluluk daha fazla. Yıllar sonra İzmit’te tekrar yetkili sendika olduk. Bizden önceki sözleşme kötü bir sözleşmeydi. Ücret meselesinde eşitsiz uygulamaları makul bir seviyeye çektik. Zam yağmuruna rağmen çok ciddi bir sözleşme yapıldı. Bizi Kocaeli’nin zirvesine taşıdı bu toplu iş sözleşmesi. İlimizde sendikamsı yapılar belediyelerde toplu sözleşme yapıldığını ifade ediyor. Biz burada demokratik bir sözleşme imzaladık. Buradaki başarı insanlığa bir mesaj da içeriyor. 


BAŞKANA VE EKİBİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Başkanımızla ilk tanışmamız emek komisyonları döneminde başladı. Sonra milletvekilliği döneminde çalışmalara TBMM’ye taşındı. Başkanımız ‘ben işçi çocuğuyum’ der.  14 yılda 60’a yakın belediye başkanıyla çalıştım. Kendi memurlarını özel şirketinde bedavaya çalıştıran başkanlar gördüm. Biz Fatma Başkanımızın duruşunu her belediye başkanında göremiyoruz. Tüm memur ve işçi arkadaşlarımıza biz bunu burada yaptık diyoruz. Yapacağınız tek şey tercihleriniz değiştirmek. Sayın belediye başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.