Kadınlar için hayata geçirdiği projelerle her zaman öncü olan ve fark yaratan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 14 Mayıs Anneler Günü öncesinde İzmit Meslek Edindirme Kurslarının (İZMEK) hocaları ve kursiyerleriyle buluştu. Bin 200 kadının bir araya geldiği ve oldukça eğlenceli geçen programa Başkan Hürriyet’in yanı sıra, CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Merve Tüysüz, CHP Kocaeli Milletvekili Adayları Tülin Keçeci Güngör, Belkıza İlter ve Berna Çetin, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Adayları Pelin Coştur Filiz, Gökçe Nesli Kondu Çağlayan, Seda Büyükkara ve Güzin Aşkın Alparslan Atalı katıldı.


“ÜRETEN KADINLARI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”
Programda konuşan Başkan Hürriyet, “Baharın ta kendisi sizsiniz, muhteşemsiniz. Bu kadar güzel ve pozitif bir kadını bir arada görmek çok kıymetli. İZMEK’lerimizde üreten kadınları gerçekten çok önemsiyoruz. 14 Mayıs seçime denk geldiği için bugün bir araya gelmek istedik. Bu güzel kadınlarla bir şenlik yapalım, Anneler Günü’nü birlikte kutlayalım dedik. 


“CESUR KADINLARIN ALINLARINDAN ÖPÜYORUM”
Bir kadın ve bir anne olarak söylüyorum. Annelik duyguları çok kutsal ve kıymetli. Dünyaya gözlerimizi ilk açtığımız andan itibaren şefkatiyle, sevgisiyle, merhametiyle bizleri kucaklayan, hayatını evlatlarına adayan, her anımızda yanımızda olan ve hakkı hiç ödenmeyecek olan annelerimizin bu özel günü kutlu olsun. Birbirimize değer verebilmek, yan yana olabilmek, derdimiz olduğunda birbirimizden yarım isteyebilmek gerçekten çok kıymetli. Cesur kadınlara selam olsun diyorum. Alınlarından öpüyorum. 


KADINLARIN DAHA İYİ KOŞULLARDA YAŞAMASI İÇİN
Biz de sizlerin emekleriyle, üretmesiyle daha da güçlüyüz. İzmit Belediyesi olarak kadın çalışanlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek, toplumda saygınlığını arttırmak ve maruz kalınan aile içi şiddeti azaltmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Toplu iş sözleşmemizde maddeler koyuyoruz. Anne Taksi gibi uygulamalarla ihtiyaç duyan annelerimizin doğum yaptıkları andan itibaren ücretsiz bir şekilde yanında oluyoruz. Kadın Girişimciler Merkezi’nde kadınlara maddi destek sağlıyoruz.


“ÇOCUKLARI DA DESTEKLİYORUZ”
Annelerin çocuklarının da yaşam alanlarını açmış olduğumuz Çınar Çocuk Evleri ve şehir kütüphaneleriyle destekliyoruz. Bir annenin asıl gayesinin çocuğuna kılavuz olabilmek, ona hayatta nasıl yol alması gerektiğini öğretilmek olduğunu bilerek annelerin bilinçli ebeveynler olabilmesi için çok çeşitli etkinlikler ve hizmetler sunuyoruz. 


“SİYASET ÜSTÜ BİR ANLAYIŞLA DESTEKÇİNİZİM”
İnsan olmanın en kutsal sorumluluğunu üstlenen annelerimizin mutlu olmasının, geleceğe güvenle bakan özgüvenli nesiller yetiştirmesini sağlayacağını biliyoruz. Bu anlamda biz de kadınların güçlenmesi, kendi ayakları üzerinde kararlılıkla durabilmesi, üretmesi, özgürlüğünü kazanması için her zaman yanlarındayız. Bir kadın olarak bütün ekip arkadaşlarımla birlikte her zaman siyaset üstü bir anlayışla destekçinizim” ifadelerini kullandı.