Sadece ve sadece İzmit’e, İzmit halkına artı bir değer katabilmek üzere adımlar atan İzmit Belediyesi hakkında yapılan açıklamalar şaşkınlık vericidir. Tamamen Eriş beyin taleplerine göre ilerleyen süreç sulh yoluyla yazılı ve görsel kayıt altına alınarak sonlandırılmıştır.

İzmit Belediyesi resmi bir kurumdur ve Türkiye Cumhuriyeti yasalarına bağlıdır. 2863 sayılı Kültür Varlıklarını Koruma Kanunu’na göre sergide bulunan obje eserlere bedel ödenebilmesi için kanunun 5, 23b, 24 ve 27. maddeleri ile bu kanuna objelerin tasnifi, tescili ve müzelere alınmaları hakkında yönetmelik gereği sergilenecek objelerin değer tespit rapor alınması zorunluluğu doğmuştur. Ancak bu değer tespit raporu Eriş Ülger tarafından kabul edilmemiştir.

Bununla beraber S. Eriş Ülger’in protokolün kendi isteğiyle olan feshine dair gerçekleştirdiğimiz toplantıda, kendi muvaffakiyeti ile alınan video görüntülerde her şey açık ve nettir. Bu görüntülerle birlikte Ülger’in imzalı yazısının da bulunduğu Sözleşme Fesih Protokolü de yer almaktadır.

Siz değerli basın mensuplarına 19 Ocak Çarşamba günü Eriş Ülger’in avukatıyla birlikte katıldığı toplantının kayıtlarını gönderiyoruz. Orada da Eriş Ülger’e gerekli maddeler okunmuş ve zaten kendi isteğiyle gerçekleşen fesih imza altına alınmıştır.

Ayrıca eşyalar Eriş Bey tarafından toplandıktan sonra söz konusu eşyaların teslim tesellüm tutanağının imza aşaması da yine video kaydı ile kayıt altına alınmıştır. Bu video kaydı ile teslim tesellüm tutanağı da gerekli hallerde değerli kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla servis edilecektir.

Saygılarımızla.

Eriş Ülger ile yapılan görüşme görüntüleri için tıklayınız;

https://www.youtube.com/watch?v=Y_wzMsRbXFs