İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet öncülüğünde hayata geçirilen ve her detayıyla Balkan kültürünü temsil eden Balkan Dernekleri Yerleşkesi 30 Ocak Pazar günü saat 16.30’da açılıyor


Hemşehri derneklerini önemseyen ve fikirlerini alarak projelerine bu doğrultuda yön veren İzmit Belediyesi, yeni bir açılışa hazırlanıyor. İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğü ve Balkan dernekleri temsilcilerinin fikirleriyle büyüyen, her detayıyla Balkan kültürünü temsil eden Balkan Dernekleri Yerleşkesi, 30 Ocak Pazar Günü saat 16.30’da kapılarını açıyor. 


ATIL BİNA HAYAT BULUYOR
Kentin kültür mirasçıları olan hemşehri derneklerine kıymet veren İzmit Belediyesi, balkan derneklerinin fikirleriyle Yenişehir Mahallesi’nde bulunan atıl binaya hayat veriyor. Balkan Dernekleri Yerleşkesi, Balkan kültürüne ait değerlerin sergileneceği 108 metrekare sergi ve etkinlik alanı, 25 metrekare toplantı odası, 25 metrekare sedirli misafir ağırlama alanı, 21 metrekare idari birim odası, 18 metrekare mutfak ve 90 metrekare kafeterya alanından oluşuyor. 


TÜM BALKAN DERNEKLERİ FAYDALANACAK
Yenişehir Mahallesi Alev Sokak Fahri Akbaş Parkı içerisinde bulunan Balkan Dernekleri Yerleşkesi, derneklerin fikirleri alınarak her aşaması titizlikle değerlendirilerek oluşturuldu. Tüm Balkan derneklerinin kullanımına açık olan yerleşke, derneklerin etkinlik ve toplantılarını gerçekleştirebileceği çok amaçlı bir alan olacak. Balkan Dernekleri Yerleşkesi’nde yer alan kafeterya ise tüm vatandaşların hizmetine açık olacak.