İzmit Belediyesinin, İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılına özel olarak hazırladığı bir haftalık kutlama programlarının İzmit Kent Meydanı’ndaki üç günlük etabı bu akşam ülke çapında tanınan yerel sanatçı Gül Özgüner Altın konseriyle tamamlandı. Kutlama etkinlikleri yarın sabah İzmit Belediyesinin Sarısu’da bulunan Gençlik Kampı’na taşınacak. Halka açık ve ücretsiz olan kutlama etkinliklerinin Sarısu Gençlik Kampı ayağı ise pazar akşamı kamp ateşiyle sona erecek. 


İLK SAHNE RETROBÜS’ÜN
Yarın (perşembe) saat 11.00’de su sporları etkinlikleriyle başlayacak olan dördüncü gün kutlama programı saat 15.00’te trekking, su karnavalı ve yarışmalarla devam edecek. Gecenin finalinde ateş başında müzik dinletisinin olacağı kutlamalarda ünlü müzik grubu Retrobüs konser verecek. Konser saat 20.00’de başlayacak.


CUMA GÜNÜ PERA KONSERİ
Sarısu kutlamalarının ikinci gününde ise (cuma) kano turu, doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, plaj voleybolu ile oyun ve aktiviteler ağırlıkta olacak. Macera, eğlence ve heyecan tutkunları için unutulmaz saatlerin yaşanacağı Sarısu’da ikinci akşam ünlü müzik grubu Pera sahnede olacak. 


HAFTA SONU DOPDOLU 
Bol eğlenceli cumartesi gününde Sarısu’da bulunacak vatandaşları doğa yürüyüşü, bocce, dart, bisiklet, kano turu, halka yarışı, ayak tenisi, bisiklet etkinlikleri bekleyecek. Akşam 20.00’de ise İzmitli DJ Zafer Yıldız performansıyla müzik ziyafeti yaşatacak. Pazar günü ise birçok zengin aktivite programıyla unutulmaz hafta sonu geçirecek olan İzmitliler kurtuluş kutlamalarını kamp ateşiyle noktalayacak.