İzmit Belediyesinin izbelikten kurtararak modern bir görüntüye ulaştırdığı, su sporları faaliyetlerinin gerçekleştirildiği ve festivallerin düzenlendiği Sarısu Gençlik Kampı’na kentin kurtuluşunun 100’üncü yıl kutlamaları damgasını vuruyor. Sarısu etkinliklerinin ilk gününde su sporlarıyla açılışı yapan İzmit Belediyesi, kamp alanında İzmit’in gençlerini muhteşem etkinlik programlarıyla ağırladı. Su sporlarıyla başlayan eğlence, kano turu ve sportif oyunlarla devam etti.


UZMANINDAN KANO EĞİTİMİ
En eğlenceli ve heyecan verici su sporu branşlarından kano turuyla güne başlayarak İzmitli gençleri Sarısu’da ağırlayan İzmit Belediyesi, önce alanında uzman eğitmen kadrosuyla kanoların nasıl kullanılacağını öğretti. İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ekipleri Kerem Gök ve Erdem Çakır’ın uygulamalı anlatımlarıyla kanoyu tanıyan gençler, unutamayacakları anlar yaşadı. Suyun keyfini çıkaran gençler festivalin ilk adımında pandeminin gergin havasını üzerinden attı. 


ARTVİN’DEN İZMİT’E
İzmit Belediyesi Sahne İzmit Halk Dansları Topluluğu, Artvin Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ile İstanbul Yedirenk Gençlik ve Spor Kulübü’nün halk dansçıları da kano turuna çıkan konuklar arasında yer aldı. İl dışından ve İzmit’ten gelen gençler böylesi bir etkinlik için İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkürlerini sunarken, tur boyunca renkli görüntüler yaşandı.


MACERA TUTKUNLARINA
İzmit Belediyesinin halka kazandırdığı, özellikle şehrin genç nüfusuna hitap eden Sarısu Gençlik Kampı’nda macera tutkunları mükemmel bir gün geçirdi. Deniz kenarında, yeşiller içindeki kamp alanında su sporlarıyla güzel anılar biriktiren İzmitliler, daha önce böylesi bir festivali tatmadıklarını belirtti. Gençler günün finalinde sahnenin tozunu attıracak olan Retrobüs’ü heyecan bekledi.